Hıncal Uluç'u konuşturmadılar

Ege Üniversitesi'nde düzenlenen panele katılan gazeteci Hıncal Uluç, yaklaşık 15 kişilik öğrenci grubu tarafından Defne Joy Foster hakkında yazdığı yazı nedeniyle pankart açılıp düdük çalınarak protesto edildi. Uluç, konuşamadan salondan ayrıldı.

Ege Üniversitesi ve Ege-Koop işbirliğiyle düzenlenen "Anayasal Haklarımız ve Kurumlarımız 2" konulu seminerler dizisi kapsamında "Medya Okuryazarlığı" paneli dün Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Panele EGE- KOOP Genel Başkanı Hüseyin Arslan, EGE- KOOP Danışma Kurulu Başkanı ve gazeteci Hıncal Uluç ve öğretim üyesi Yrd.Doç. Oğuzhan Kavaklı katıldı.

soL ne tepki vermişti?
Defne Joy Foster'ın ölümünden sonra Uluç'un yazdıkları üzerine soL'da çıkan yazı için:
Bir kadın öldü...

Hıncal Uluç konuşmaya başlar başlamaz Defne Joy Foster'in ölümünün ardından yazdığı "Bu nasıl bir Mahalle Baskısıdır?" başlıklı köşe yazısı nedeniyle bir grup kadın öğrenci tarafından sloganlarla ve düdük çalınarak protesto edildi. Bir süre protestonun dinmesini bekleyen Uluç konuşamadan salondan ayrılmak zorunda kaldı.

Hüseyin Arslan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Hıncal Uluç konuşmasına başlamadan üniversite öğrencilerinden Hande Yetke ayağa kalktı ve Uluç'a Foster'le ilgili yazdığı yazıyı hatırlattı ve "Defne Joy Foster’ın ölümünden sonra yazdığınız yazı ne kadar doğru?" dedi. Yetke'nin tepkisinden sonra düdük çalarak ve "Kadın yapınca su testisi, erkek yapınca kerata", "Eleştiri değil nefret saçıyorsun", “Batsın ahlakın batsın”, “Yaptığın basın özgürlüğü değil, kadın düşmanlığı” dövizleriyle 15 kişilik bir kadın öğrenci grubu da ayağa kalkarak Uluç'u protesto etmeye başladı. Kadınlar, "Cinsiyetçi Hıncal defol" sloganı atarak, Uluç'un kadınlardan özür dilemesini istedi. Konuşmasına devam eden Hande Yetke, “Bu ülkede her gün 5 kadın öldürülüyor veya tecavüze uğruyor. Bu öldürmelerin nedenleri kıskançlık veya aşk. Biz artık öldürülmek ve tecavüze uğramak istemiyoruz. Hıncal Uluç’un Defne Joy Foster üzerine yazdığı yazıyı kınıyoruz. Biz üniversitemizde Uluç’u istemiyoruz” dedi.

Protesto sırasında protestocuların yanına gelen Bornova Belediye Başkanı CHP'li Kamil Okyay Sındır ise "Yaptığınız protestoyu anlıyorum. Haklı da buluyorum. Ancak bunun bir sınırı olmalı. Yaptığınz protesto amacına ulaştı. Bu kadar yeter" diye konuştu.

Ne yazmıştı?
Hıncal Uluç "Bu nasıl bir mahalle Baskısıdır?" başlıklı yazısında Defne Joy Foster'i başka bir erkeğin evinde ölme "ahlaksızlığını" gösterdiği için eleştirmiş, "Ama böyle bir insana, öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin..Kimse de, onu Azize ilan ederek, gençliğin önüne "Rol model" diye koymaya kalkmasın.." demişti. Küçük kuzeni Kerem'in evinde ölü bulunan Foster'e hakaretler yağdıran Uluç aynı yazıda "kereta" kuzeninden de hesap sorduğunu yazmıştı.

(soL - Kadın)