Hakkari'de not karşılığı cinsel istismara 15 gözaltı

Aralarında Hakkari Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu 15 kişi "Suç örgütü kurmak, cinsel saldırı ve fuhuşa aracılık yapmak" iddialarıyla gözaltına alındı.

Hakkari Valiliği, "Suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve yardım etmek, örgüt faaliyeti kapsamında cinsel saldırı, rüşvet ve fuhuşa aracılık yapmak" iddiasıyla düzenlenen operasyonda, aralarında Hakkari Üniversitesinde görevli öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu 15 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne gelen bir ihbar üzerine, "Hakkari Üniversitesindeki bazı ögretim görevlilerinin, kız öğrencilerle not tehdidi ile cinsel birliktelik kurmaya çalıştıkları ve bu yolla birçok kız öğrencinin mağdur edildiği" yönünde bilgiye ulaşıldığı belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 9 Nisan 2013'te konuyla ligili soruşturma başlattığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Soruşturma kapsamında yapılan 6 aylık teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde, 'Suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve yardım etmek, örgüt faaliyeti kapsamında cinsel saldırı, rüşvet ve fuhuşa aracılık yapmak' suçları nedeniyle 8 Kasım 2013'te operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda aralarında Hakkari Üniversitesinde görevli öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu 15 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 4'ü işlemlerinin ardından müdürlüğümüzden salıverilmiştir. 11 şahıs ise 11 Kasım 2013 günü Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir."