Gökçek'in 8 Mart'tan anladığı: Evimizi bayanlar topluyor, Allah razı olsun!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarken, “Özellikle evlerde bizlerin her şeyini siz bayanlar topluyorsunuz. Onun için sizlere gerçekten çok şey borçluyuz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

ANKA'nın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programı etkinliğinde Başkentli kadınlar Linet konserinde bir araya geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa milletvekili, büyükelçi, bürokrat eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Sheraton Otel’de düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Gökçek, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Sizler burada eğleneceksiniz. Fazla konuşmak istemiyorum. Özellikle evlerde bizlerin her şeyini siz bayanlar topluyorsunuz. Onun için sizlere gerçekten çok şey borçluyuz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

'Sizlere hizmete devam edeceğiz'
Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik hizmetlerinden de kısaca söz eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak hanımların sıkıntılarını gidermek, streslerini atmalarını sağlamak için bol bol hanım lokalleri açtık. 18 tane hanım lokalimiz var. Bu hanım lokallerimize yüz binlerce hanım geliyor ve buralardan yararlanıyorlar. İçinizde yararlanmayan varsa tavsiye ediyorum. Çünkü gelen kişilerden bir çoğu burada stres attığını ve evdeki aile hayatının müspet anlamda değiştiğini söylüyor.

Ayrıca BELMEK kurslarımızdan 31 ayrı branşta sanat öğreniliyor. Eğer herhangi bir şekilde buraya gelmek isteyen olursa başımızın üzerinde yeri var. Bugüne kadar 230 bin bayan burada eğitim gördü. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bunları yapıyoruz ve inşallah bundan sonra size hizmete devam etmek istiyoruz.”

Nevin Gökçek: Hayatın her alanında kadın eli var
Davetlilere programa katıldıkları için teşekkür eden Nevin Gökçek de “İş hayatında, siyasette, evde, hayatın her alanında kadın eli var. Hayatın baş rolüdür kadınlar. Ana olan, can olan, canan olan kadın, emeğin, sevginin, çalışkanlığın temsilidir. Kabiliyetleriyle tüm cihanı kendisine hayran eden, ailesinin temelini inşa edip, geleceğini şekillendiren, sırtında odun taşıyıp, karda kışta erinmeyen, gülümseyen kadınlarımızdır” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm ülkede tüm dünyada kadın sorunlarının dile getirilip tartışıldığı gün olduğunu belirten Nevin Gökçek, “Bunu bir güne sığdırmak ve bir gün içinde buna çözüm üretmek mümkün değildir. Biz 364 gün unutulup sadece bir gün hatırlananlardan olmak istemiyoruz. Onun için biz devamlı iç içe gönül gönüle el ele problemleri çözmek için varız” dedi.

Konuşmasında vakıf olarak kadınlara yapılan hizmetlerden ve ev gezmelerinden söz eden Nevin Gökçek, gittiği evlerde karşılaştığı durumlardan örnekler anlattı.