Gericilik bir kadının hayatını böyle kararttı...

Konya'da para karşılığı iki kez evlendirildikten sonra bir derneğe sığınmak zorunda kalan Yeliz K.'nın hikayesi ülkemizde milyonlarca kadının yaşadığı sorunları özetliyor.

Ntvmsnbc.com'da yer alan haber şöyle:

Konya'da iki kez başlık parası karşılığında zorla evlendirilen, ilk eşinden sürekli dayak yiyen ve üzerine kuma getirilen Yekiz K. Şefkat-Der Kadın Evi'ne sığındı.

Ailesinden korktuğu için memleketini ve yüzünü gizlemek isteyen Yeliz K., annesinin ikinci bir evlilik yaptığını ve evlendiği kişinin annesinden yaşca büyük olduğunu belirtti.

Üvey babasının 6 çocuğu olduğunu ifade eden Yeliz K., şunları söyledi: "Üvey babamın çocukları, ileride mal paylaşımına benim de dahil olacağımı düşünerek zorluk çıkardılar. Bu yüzden devlet yurduna verildim. 16 yaşıma kadar yurtta kaldım. Daha sonra aileme teslim edildim. Ailem de beni 2 bin 500 TL karşılığında evlendirdi. Bu evliliğimden biri kız, iki çocuğum oldu. 8 yıl evli kaldıktan sonra eşim kuma getirdi. Ardından beni kapının önüne koydu."

Evli kaldıkları süre boyunca eşinin sürekli şiddet uyguladığını ileri süren Yeliz K., "Ben başlık parası karşılığında evlendirildiğim için eşim bana 'Sen satılıksın' diye sürekli hakaretlerde bulunuyordu" dedi.

Eşinin kapı önüne koyduktan sonra 3 ay devlete ait sığınma evinde kaldığını ardından ailesine teslim edildiğini ifade eden Yeliz K., "Ailem bu kez de boşanmamış olmama rağmen 3 bin TL karşılığında beni dini nikahla evlendirdi. 3 ay evli kaldım. Ama sürekli şiddete uğradım. Bu nedenle de evden kaçtım" dedi.

Bir haftadır kadın sığınma evinde kaldığını belirten Yeliz K., bir yılı aşkındır çocuklarını göremediğini söyledi. Ailesine geri dönmeyi istemediğini ifade eden Yeliz K. "Aileme geri dönsem, bu kez yine beni evlendirirler. O yüzden kesinlikle gitmeyi düşünmüyorum. Ama onların beni aradığını bildiğim için de can korkusuyla yaşıyorum" dedi.