Edirne coşkulu buluşmaya hazırlanıyor!

11 Mart Pazar günü Yunanistanlı ve Türkiyeli kadınlar Edirne’de buluşarak Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayacaklar. Basın açıklaması ve salon toplantısına ev sahipliği yapacak Edirne’de hazırlıklar sürüyor.

Emek mücadelesi tarihinde tartışmasız bir değere sahip 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye ve Yunanistan’da sosyalizm mücadelesi veren kadınlar 11 Mart’ta Edirne’de bir araya gelecek. Komşu topraklarda yaşayan, benzer değerleri benimseyen ve aynı amaç için mücadele veren Türkiyeli ve Yunanistanlı kadınların aralarındaki bağı sağlamlaştıracak olan etkinlikte kadınlar mücadele deneyimlerini paylaşarak güç biriktirecek, umudu büyütecekler.

Her iki ülkeden yüzlerce kadının katılacağı kitlesel buluşmada, karşılama ve yürüyüşün ardından gerçekleşecek etkinlikte konuşmalar, kısa film gösterimi, Nazım ve Ritsos’dan şiirler ve müzik dinletisi yer alacak.

Ayrıca, Türkiye Komünist Partili kadınlar Yunanistanlı dostlarına dayanışma duygularının ifadesi olarak kolektif emeklerinin ürünü olan bir yorgan armağan edecekler.

Edirne’de hazırlıklar sürüyor
“Yunanistanlı ve Türkiyeli Kadınlar, Emperyalizme Karşı, Eşitlik ve Özgürlük İçin Buluşuyor!” sloganıyla yapılacak kutlama için Edirne kent merkezinde hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda yapılan afişleme çalışmaları ve bildiri dağıtımlarına ek olarak, ev toplantıları ve ziyaretler de yoğun bir şekilde sürüyor. Çalışmalar kentte genel bir ilgi uyandırırken, yerel basının da konuya yer ayırdığı görüldü. Gençlerin yanı sıra aralarında İKD üyelerinin de bulunduğu eski kuşakların da etkinliği heyecanla karşıladığı izleniyor.

TKP Edirne İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde kadının kimliği ve toplumsal yeri her gün daha da zayıflıyor. AKP iktidarında, kadını sadece anne ve eş olarak tanımlayan muhafazakar bakış güçlendikçe, kadınlar her türlü saldırıya karşı daha savunmasız hale geliyor.

Bizler, Türkiye’de kız çocuklarının okullaşma oranının hızla geriye gitmesini, çocuk gelinlerin meşru görülmesini, kadına karşı şiddetin tırmanmasını, 4+4+4 denen “eğitim reformu”nun kız çocuklarını eve kapatmasını kabul etmiyoruz. Kadının kimliğine “fedakâr anne, uysal eş, sigortasız ve güvencesiz işçi ve ucuz emek gücü” yazan ve hiçbir meşruiyeti olmayan geleneksel, dinci gerici ve piyasacı yeni rejimi kadın düşmanı olarak mahkum ediyor, AKP’nin kadını özgürleştirme olasılığının bulunmadığını ilan ediyoruz.

Yunanistanlı kadınlar, kendi ülkelerinde sermaye sınıfının saldırısına karşı direniyorlar. Avrupa Birliği yalanıyla çökertilen Yunanistan ekonomisinin altında kalmamak için mücadele ediyor ülkelerini bu hale getirenlerden hesap soruyorlar. Emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı en önde mücadele eden Yunanlı kadınlardan öğrenecek ve onlarla paylaşacak çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, Yunanlı kadınlarla birlikte, omuz omuza kutlamak için, sosyalizm mücadelesini yükseltmek için, 11 Mart 2012 Pazar günü buluşuyoruz.

Tarih: 11 Mart 2012 Pazar
12:00 Karşılama - Pazarkule Sınır Kapısı
12:30 Basın Açıklaması - Saraçlar Caddesi PTT Önü
14:00 Etkinlik - Aşiyan Düğün Salonu

(soL - Edirne)