'Dünya Nüfus Günü'nde 3 çocuk istedi

İşsizlik, yoksulluk ve eğitim alanındaki sorunlar artarak devam ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Nüfus Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda her ailenin en az üç çocuk yapması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Açıklamasında Türkiye'nin, dünya ülkeleri içindeki en dinamik, en üretken, en genç nüfusa sahip ülkelerden biri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bu nitelikli nüfus yapısının kalkınma, gelişme, büyüme yolunda ülkeye güç kattığını ekonomiden sanayiye, spordan kültürel yaşama kadar her alanda büyük başarılara imza atmasına vesile olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan nüfus azalışı tehlikesine dikkat çekerken şöyle devam etti:

"Ancak, yapılan araştırmalar nüfus artış hızımızın düştüğünü, bu seyrin devam etmesi halinde, 2037 yılında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın oranının yüzde 60'lara ulaşabileceğini öngörüyor.

Unutmayalım ki, Türkiye, bugün elde ettiği rekor düzeydeki büyümesini genç, üretken, azimli ve dinamik nüfusuna borçludur.

Üretim, tüketim, işgücü, emek ve sermayedeki artışımız insanımızın girişkenliği, çalışkanlığı, dinamizmi devam ettiği sürece var olacak ve güç kazanacaktır.

Bu nedenle adımlarımızı buna göre atmalı, sosyal hayatımızı buna göre planlamalı, bugün iftihar ettiğimiz genç nüfusumuzu muhafaza etmeliyiz.

Bu anlamlı gün dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin nüfus bilincini arttırmasını diliyor, Dünya Nüfus Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.”

(soL-Kadın)