Diyanet kadınları insan yerine koymadığını ilan etti!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in sözlerinin Twitter'da yayınlanmasıyla, Diyanet'in kadına yönelik şiddeti 'önemsiz' bulduğu ilan edildi. Söz konusu açıklamada, BM'nin kadına yönelik şiddetle uğraşmak yerine insanlığa karşı cinayetlerle uğraşması söylenirken, kadınların insan yerine konmadığı ortaya çıktı.

(soL - Haber Merkezi) Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kadına Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Protokolü töreninde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerin, Diyanet'in resmi Twitter hesabından paylaşılması ile kadınların insan yerine konmadığı ilan edilmiş oldu.

Diyane İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Resmi Sayfası tarafından yayınlanan sözler, dinci gericiliğin kadına ve kadın cinayetlerine nasıl baktığını açığa vurmuş oldu. Neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü, tecavüzcülerin mahkemelerce serbest bırakıldığı ülkemizde, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, BM'yi kadına karşı şiddet ile uğraşmak yerine, insanlığa karşı cinayetler ile uğraşmaya davet etti. Böylece, kadınların insan olarak görülmediği, kadın cinayetlerinin de insanlığa karşı işlenmiş bir suç sayılmadığı itiraf edilmiş oldu.

İşte Diyanet İşleri'nin Mehmet Görmez'in o sözleri: