DİSK Kadın Komisyonu: 'Kadın cinayetleri aydınlatılsın, failler cezalandırılsın'

Kadına yönelik artan şiddet olaylarını kınayan DİSK Kadın Komisyonu, kadın cinayetlerinin bir an önce aydınlatılmasını ve faillerin cezalandırılmasını talep etti.

DİSK Kadın Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Amerikalı turist Sarai Sierra cinayetini anımsatarak bu olay vasıtasıyla kadınların canına kasteden erkek egemen anlayışın bir kere daha gün yüzüne çıktığı ifade edildi.

Hem hâkim medyada hem de sosyal forumlarda Sierra’nın maruz kaldığı şiddet ve akabinde yaşam hakkının elinden alınmasının farklı spekülasyonların gölgesinde kaldığına dikkat çeken Komisyon, Türkiye’de hız kesmeden ve azalmadan her gün kadınların öldürüldüğünü dile getirdi.

Sadece geçtiğimiz hafta içerisinde medyada 5 kadın cinayetinin manşetlere çıkarıldığının altını çizen Komisyon, Sarai Sierra’nın da bu kadınlardan yalnızca bir tanesi olduğunu vurguladı.

DİSK Kadın Komisyonu bu ülkede cinsel, sınıfsal ve ulusal sömürü ve şiddete maruz kalan kadınlar olarak, Sarai Sierra cinayetinin ve diğer kadın cinayetlerinin bir an önce aydınlatılmasını ve faillerin cezalandırılmasını talep etti.

Komisyon ayrıca, Ceza Kanunu ve “Ailenin Korunmasına dair Kanun”un bir an önce ailenin değil kadının yaşam hakkını koruyacak bir biçimde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

(soL- Haber Merkezi)