Devlet bu cinayete adeta izin verdi

1,5 yıl önce eski eşini dövüp tecavüz eden adam, kadının savcılığa yaptığı onca suç duyurusuna ve emniyete ilettiği şikayetlere rağmen tehditlerine devam etti. Daha önce eşini attığı dayak basına da yansıyan adam sonunda kadını öldürdü.

Ankara'da Ayşe Paşalı isimli bir kadın göz göre göre eski eşi İbrahim Yetkin tarafından öldürüldü. Kadının mahkemeye yaptığı onca başvuru sonunda koruma talebi karşılanmayınca cinayet adeta geliyorum dedi.

1,5 yıl önce eski eşinin yanına giderek tekrar beraber olmak istediğini belirten İbrahim Yetkin, reddedilince eski eşini dövdü ve tecavüz etti. Ardından çıkarıldığı mahkemede ise "pişmanım" dedi ve serbest bırakıldı. İbrahim Yetkin serbest kalınca, eski eşini tehdit etmeye devam etti. Ayşe Paşalı onlarca kez savcılığa suç duyurusunda bulundu ancak yanıt alamadı. Emniyete şikayet dilekçeleri iletti ancak sonuç yine olumsuz oldu.

Ayşe Paşalı, avukatı Elif Kabadayı Tatar aracılığıyla da mahkemeye başvurarak "koruma" talebinde bulundu ancak yine reddedildi

Devlet Ayşe Paşalı'nın koruma talebini karşılamadı ve 20 gün önce İbrahim Yetkin Ayşe Paşalı'yı evinin yakınında öldürdü.

2009 yılında İbrahim Yetkin'in Ayşe Paşalı'yı acımasızca dövdüğü görüntüler basına yansımıştı.

(soL - Haber Merkezi)