Biri taciz edip yumruk attı, öbürü kendi kızını öldürdü

İki haber, kadına şiddetin her gün ülkenin her yanında nasıl sürmekte olduğunu ortaya koydu.

Habertürk'ün haberi şöyle:

Ankara'daki bir halk otobüsünde yanında oturduğu kadın yolcuyu taciz eden E.Y., aldığı tepkinin ardından bu kez de kadını yumrukladı.

Ankara’da Bağcılar İçaydınlık hattında çalışan 06 DL 4063 plakalı halk otobüsünde E.D. (30), isimli kadın tacize uğradı. E.D., ayağa fırlayarak bağırmaya başladı.

E.D.’nin ittiği, tacizde bulunduğu iddia edilen 27 yaşındaki E.Y. ise kısık bir sesle yalnızca “Ne oluyor ya” dedi.

Tacize uğradığını söyleyen E.D.’nin, “Elindeki gazetenin altından bacağımı okşuyordu” sözleri üzerine diğer kadın yolcular, “Otobüsün kapılarını kapatın, polis çağıralım” diye bağırdı.

E.Y. kadına yumruk atmasının ardından Kızılay’da, otobüste yaşananlara polis müdahale etti.

Gözaltına alınan 27 yaşındaki E.Y.’nin evli olduğu öğrenildi. Savcılığı’na çıkarılan şüpheli E.Y., “cinsel taciz, darp ve hakaret”ten tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

AA'nın haberi şöyle:

Kahramanmaraş'ta bir baba, 15 yaşındaki kızını bir erkekle görüşüyor diye boğarak öldürdü.

V.Y. (43), arkadaşını arayarak kızı Y.Y'yi öldürdüğünü söyledi, cesedi gömebilmek için arkadaşından yardım istedi. V.Y'nin arkadaşı ise telefon konuşmasının ardından polisi arayarak ihbarda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, V.Y'nin oturduğu Mehmet Akif Mahallesi'ndeki evde arama yaptı. Yapılan incelemede 15 yaşındaki Y.Y'nin cesedi bulundu. Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin evde inceleme yaptığı sırada, baba mahallede gizlendiği yerde yakalandı.

Sağlık kontrolünün ardından Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen V.Y'nin ilk ifadesinde, ''Yaklaşık 5 ay önce Gaziantep'in Nizip ilçesinden Kahramanmaraş'a geldim ve yerleştim. Bir inşaat firmasında işçi olarak çalışıyorum. Kızım Nizip'te bazı erkeklerle görüşüyordu. Görüşmemesi için Kahramanmaraş'a gelmiştik. Burada da görüştüğünü öğrenince kendisini uyardım. Ancak beni dinlemedi. Çok pişmanım'' dediği öğrenildi.

Cumhuriyet savcısının evde yaptığı incelemenin ardından Y.Y'nin cesedi otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.