'Beni cezaevine atın ki eşimden kurtulayım'

Erzurum'da şiddete uğradığı eşini bıçaklayarak ağır yaralayan Süreyya Y., mahkemede "Dövüyor tecavüz ediyor. Ne olur beni cezaevine atın rahat ederim" diyerek tutuklanmak istediğini söyledi, tutuklandı.

Erzurum’da kendisine tecavüz girişiminde bulunan eşi Lütfi Yaşar Y.’yi bıçaklayarak yaralayan 4 çocuk annesi Süreyya Y. çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Beni tutuklayın da eşimin zulmünden kurtulayım"
Süreyya Y.'nin ifadesinde söyledikleri ise yaşanan vehameti gözler önüne serdi. Süreyya Y. "Dövüyor tecavüz ediyor. Ne olur beni cezaevine atın rahat ederim" diyerek tutuklanmak istediğini söyledi.

Genç kadın ifadesinde şunları kaydetti: "Eşim, çocuklarımın yanında çıplak dolaşırdı. Kendisini uyardığımda şiddet görüyordum. Çocuklarımın yanında bana cinsel tacizde bulunuyordu. Bazı zamanlarda tecavüz ediyordu. Karşı çıktığımda şiddet görüyordum. Çocuklarım okula gittikten sonra eşim yine birlikte olmak istediğini söyledi. 'Hayır' demem üzerine tecavüz etmek istedi. Kendimi korumak amacıyla mutfağa gidip bıçağı aldım. Bana tekme atınca canını acıtmak için bıçağı rastgele salladım. Bıçak göğsüne saplandı. Amacım öldürmek değildi. Sizden isteğim beni cezaevine atın. Orada rahat ederim. Ben de bu zamana kadar bana yapmış olduğu baskı, zulüm, hakaret ve darp nedeniyle şikayetçiyim."

Süreyya Y. "Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanırken, kalbinin 2 santim yakınından bıçaklanan Lütfi Yaşar Y. ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilerek tedavi altında alındı.