Bebekleriyle cezaevine girecek anneler için Adalet Bakanı'na çağrı

Bebekleriyle birlikte cezaevine girecek iki anne, CHP'li Melda Onur ve HDP'li Nursel Aydoğan'la birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Onur, "Bir bebek annesiyle cezaevine girecekse ben bu yeni Türkiye'yi sevmiyorum" dedi.

8.5 aylık ikiz bebekleri Özgür ve Lorin'le cezaevine girecek olan Mülkiye Demir Kılınç ve altı aylık bebeği Zeynep Simay'la cezaevine girecek Arzu Ceylan Oral Meclis'te CHP'li vekil Melda Onur ve HDP'li vekil Nursel Aydoğan ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Melda Onur, basın toplantısına başlarken cumhurbaşkanlığı seçiminden çok daha önemli bir gündem maddeleri olduğunu söyleyerek, 285 bebeğin, aileleriyle birlikte çeşitli sebeplerle cezaevlerinde bulunduğunu hatırlattı.

Adalet Bakanı'na çağrı yapan Onur "Mülkiye ve Ahmet'in hikayesini çok duydunuz, ikizleri var. Annenin cezasını bir ara ertelettik ama şimdi her an polis kapıya dayanıp, alıp cezaevine götürebilir. Adalet Bakanı'nı bu işi durdurması için göreve çağırıyoruz" dedi.

'Böyle bir yeni Türkiye'yi istemiyorum'
Arzu Ceylan Oral'ın da 6 aylık bebeği Zeynep Simay ile 18 Ağustos'ta cezaevine gireceğini söyleyen Onur "Annesinin suçu basın açıklamasına katılmak. Mülkiye'nin suçu da zaten kitap satmaktı. Yeni Türkiye'lerden söz ediliyor ama bu bebek 18 Ağustos'ta cezaevine girecekse ben böyle yeni Türkiye falan istemiyorum" dedi.

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan da "İspat edilemeyecek konularla insanlara ceza verilmesini biz asla kabul etmiyoruz. Mülkiye'nin davası da öyle oldu. Kişisel dostlarıyla özel hayatında yaptığı telefon görüşmeleri dahi davada delil olarak sunuldu. KCK davası tutukluları yavaş yavaş serbest bırakıldı ama halen KCK davasından içeride bine yakın arkadaşımız var. Hem Mülkiye'nin hem de Arzu'nun davası, bu davalar kapsamındadır." diye konuştı

'Bebeklerimizi cezaevine sokmayın'
Anayasa Mahkemesi'ne yeniden yargılama başvurusu yaptığını söyleyen Arzu Ceylan Oral, "Bugün haber aldım. Anayasa Mahkemesi'nden ulaştılar. Erteleme kararı aldığım tarih olan Ağustos ayının 18'ine kadar başvurumun görüşüleceğini söylediler. Bebeğimle cezaevine girmek istemiyorum. Yeniden yargılanma, ev hapsi, elektronik kelepçe... Bunlardan biriyle cezalarımızı çekebiliriz. Bebeklerimizi cezaevine sokmayın, orada taş duvarlar arasına girmesinler. Onların dışarıda aileleri ile birlikte büyümeye, parkta oynamaya, ağaç görmeye ihtiyacı var" dedi.

Mülkiye Demir Kılınç ise tedirgin olduğunu belirterek, "Çünkü, hastane 'cezaevinde kalabilir' raporu vermişti benim için. Adli tıptan da her an rapor çıkabilir" diye konuştu.