Ayşe Paşalı'yı öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet!

Mahkeme, Ayşe Paşalı'yı öldüren eşi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Devletin Ayşe Paşalı'ya koruma vermeyi ısrarla reddettiği ortaya çıkmıştı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayşe Paşalı’nın katili İstikbal Yetkin'in Türk Ceza Kanunu’nun 82/1. maddesinin (a) bendi uyarınca, "kasten öldürme suçunu tasarlayarak işlediğine" karar verdi. Mahkeme Yetkin'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Duruşmaya tutuklu sanık İstikbal Yetkin ve avukatı, Ayşe Paşalı’nın babası Hüseyin, annesi Zeliha ve kardeşi Ahmet Paşalı ile avukatları katıldı.

Sanık avukatı Fethi Öztürk görülen davanın kadına karşı şiddet konusunda bayrak yapıldığını, kadın haklarını savunan dernekler ile sivil toplum
örgütlerince sahiplenildiğini, medyatik hale getirildiğini ve bu yolla mahkemenin etki altına alınmak istendiğini savunarak, mahkemenin bunlardan etkilenmemesini talep etti. Katil İstikbal Yetkin'de mahkeme heyetine "eşimi çok seviyorum, pişmanım" dedi. Bunun üzerine Paşalı'nın çocukları ve duruşmayı izleyenler Yetkin'e tepki gösterdi.

Devlet koruma vermemişti
Ayşe Paşalı cinayetinin adeta geliyorum dediği ve devletin buna rağmen önlem almadığı ortaya çıkmıştı. 7 Aralık 2010 tarihindeki cinayetin öncesinde, İstikbal Yetkin'in eski eşi Ayşe Paşalı'ya defalarca şiddet uyguladığı, bu durum nedeniyle Paşalı'nın polisten yardım istediği ancak Paşalı'ya koruma verilmediği ortaya çıkmıştı.

"Karar umarım örnek olur"
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan avukat Elif Kabadayı Tatar, karardan kendisinin ve müvekkillerinin mutlu olduğunu ifade ederek, kararın, kadın cinayetlerine ilişkin davalar için örnek olacağını ifade etti.

Tatar, kadın cinayetleri davalarının, aynı bakış açısıyla ve hızla sürdürülerek, sorumluların cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

Burcu Yetkin ise "Hak ettiği cezayı aldığı için mutluyum. Daha önce böyle bir karar çıkmadığı söyleniyor. Umarım örnek olur, başkalarının başına
böyle bir şey gelmez" diye konuştu.

Ayşe Paşalı’nın kardeşi Ahmet Paşalı da kadın cinayetlerinin bir numaralı terör olduğunu söyleyerek, katillerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Paşalı, "İstikbal Yetkin, ağırlaştırılmış yerine müebbet hapis cezasına çarptırılsaydı, 20-30 yıl sonra çıksaydı, bütün katillere moral olurdu" dedi.