AKP'ye karşı kadınlar toplandı!

AKP'nin 10 yılı geçen iktidar döneminde kadınlara yönelik baskı, sömürü ve değersizleştirme politikalarına karşı olan kadınlar PSAKD Ümraniye şubesinde toplandı.

AKP'ye Karşı Kadınlar Platformu adı altında toplanan kadınlar, AKP'nin kadın düşmanı politikalarından, kadınların yeri evidir yaklaşımının kadınları toplumsal yaşamdan uzaklaştırdığından, kadın cinayetlerinin artması, kadınların işsiz bırakılması ya da güvencesiz çalışma koşullarına mahkum edilmesi, çocuklarının 4+4+4 eğitim sistemiyle ucuz iş gücü olarak kullanılacak olmaları gibi konularda görüşlerini bildirdiler.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan TKP MK üyesi Zehra Güner konuşmasında özellikle AKP politikalarının tamamının kadınlara düşman olduğunu ve 2011 seçimlerinden bugüne AKP'nin yeni Türkiye tasarımında çok önemli yol aldığını söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kadınlar hakkında söylediği her sözün kadınlara açık hakaret anlamına geldiğini, muhafazakarlığın kadını giderek daha fazla kuşattığını ifade etti. Toplumsal yaşamda dinin etkisinin giderek artmasına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini, Tayyip Erdoğan'ın tek adam olmak istediğini ve başkanlık sistemi dayatmasının başka türlü anlaşılmaması gerektiğini ifade ettikten sonra, Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Anayasa'nın kadınlar için kabul edilemez olduğunu belirtti. Yaşamın her alanında kadınlara yönelik yapılan ayrımlardan bahseden Güner, ayrımcılığa karşı yapılması gerekenin ise ayrım gözetmeksizin AKP'ye karşı olan kadınların bir araya gelmesi ve örgütlü bir güç olarak mücadele etmeleri olduğunu vurguladı.

Toplantı kadınların AKP politikalarına karşı somut eylemler geliştirebilmek için tolantıya katılan kadınların birlikte bir çalışma yaparak ikinci toplantı için öneriler geliştirmesine, ikinci toplantıda daha fazla kadına ulaşılmasına ve platformun güçlendirilmesine dair kararlarla sonlandırıldı.

(soL - İstanbul)