AKP: Ezeriz, ezdiririz

Urfa'da kadınlar AKP'nin dağıttığı 25-30 TL'yi alabilmek için yanlarında çocuklarıyla saatlerce sıra beklediler.

Başbakanlık tarafından 2003 yılından beri Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, dar gelirli ailelere, çocukları okula devam etme şartıyla belli miktarlarda ödeme yapılıyor.

“Şartlı” Nakit Transferi denilen uygulama kapsamında ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılaması için bu sene belirlenen ücret 25-30 TL oldu.

Her üç ayda bir dağıtılan para yardımını alabilmek için kuyruğa giren kadınlar, yanlarında çocuklarıyla, saatlerce birbirlerini ezerek bekleştiler.

Bir ailenin sadece bir günlük ihtiyacını karşılayabilecek bir para miktarının, çocuğun eğitimine yardım amaçlı dağıtılması da ayrı bir trajedi yarattı.

Aileler de aldıkları parayla eğitim masraflarını değil ilk olarak borçlarını ödeyeceklerini söylediler.

Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz senenin son günlerinde ödemeyi baba adına değil anne adına açılan hesaplara yaptıklarını söylemiş, bu açıklamayla anneye verdikleri "değeri" göstermeye çalışmıştı. Erdoğan şunları söylemişti:

''İşte bu da bizim anneye yaklaşımımızı gösteriyor. Bazıları annelikten filan anlamaz, kıymetini bilmez. Bizi kadına yaklaşımda farklı merkeze oturtanlara soruyorum kadın haklarını en iyi biz biliriz ama fiziksel eşitlik derseniz, bizim ayrıldığımız yer orası. Kadın ile erkek arasında fiziksel eşitlik olmaz. Bu, bir defa yaradılışa ters ama hak konusunda kadın, erkek ile eşittir.''

(soL-Kadın)