Afyon Valisi'nden taciz açıklaması: Abartıldığı gibi 30-40 kişi değil

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Kız Yetiştirme Yurdu ile ilgili cinsel istismar haberlerine ilişkin yaptığı konuşmada, "istismardan 2 kişi tutuklanmış. Abartıldığı gibi 30-40 kişi yok" dedi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Kız Yetiştirme Yurdu ile ilgili basında çıkan "Yetiştirme yurdu kızlarına fuhuş tuzağı" başlıklı haberlere ilişkin, "Emniyet kayıtlarında doğru olan bilgiler var. Söz konusu olay 3 ay önce olan bir hadise. İhmal ve istismara uğrayan yaşı küçük 3 kızımız bulunuyor. 16 Ekim 2013 tarihinde Ö. H. adlı kızımızın istismarı nedeniyle 2 kişi, A.A. isimli kızımızın istismarından da 2 kişi tutuklanmış. Abartıldığı gibi 30-40 kişi yok" dedi.

AA'nın haberine göre, yaşı küçük çocukların istismar edilmesinin kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Afyonkarahisar'da kız yetiştirme yurdu kapanalı 1,5 ay oluyor. Söz konusu yurt, resmi olarak da yılbaşında tamamen kapatıldı. Problemli tipler artık başka şehirlere gözlem ve rehabilitasyon merkezlerine gidiyor. Bizim buradaki çocuklarımız, evlerde kalıyorlar. Başlarında onlara sahip çıkan son derece iyi eğitimli annelerinin nezaretinde, değerlerine bağlı olarak yetişiyorlar. Bunlar tamamen eski haberler. Bu çocuklar, daha sıkı gözlemlerin yapıldığı rehabilitasyon merkezlerinde barındırılıyorlar. 'Devletin koruması altında kalan çocukların böyle çok fazla istismara uğruyorlar, fuhuş çetelerinin tezgahına düşüyorlar' diye bir şey yok. Bu haberlerin tamamı 3 ay öncesine ait. 3 kızımızın başına gelen hadisede bir anda olmuş değil, 2013 yılı boyunca olan hadise."

Abartıldığı 30 kişi yok
Balkanlıoğlu, olayla ilgili 30 tutuklama olduğu iddiasının hatırlatılması üzerine, "Emniyet kayıtlarında doğru olan bilgiler var. Söz konusu olay 3 ay önce olan bir hadise. İhmal ve istismara uğrayan 3 çocuk bulunuyor. 16 Ekim 2013 tarihinde Ö. H. adlı kızımızın istismarı nedeniyle 2 kişi, A.A. isimli kızımızın istismarından da 2 kişi tutuklanmış. Abartıldığı gibi 30-40 kişi yok. Kurum personelinden bu işe müdahil olan yok. Bir kişi hakkında şüpheler oluşmuş, şirket elamanı olarak çalışan o şüphe edilen şahısta acaba dahil olmuş olabilir mi? diye savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. En ufak endişe edilen şahıs dahi buralarda barınamayacağı için işten çıkarılmış. Olay bundan ibaret" diye konuştu.