8 Mart’ı böyle kutladılar!

Dünya Kadınlar Günü yurt ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Kumluca ilçesinde tarım işçisi kadınlar 8 Mart'ı çalışarak geçirdi. Kadınlar 8 Mart’ın ne olduğunu TV’den öğrendiklerini söylediler.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde aileleriyle birlikte tarım arazilerinde çalışan kadınlar, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olduğunu televizyonlardan öğrendiklerini, kendileri için bugünün diğer günlerden farklı olmadığını söylediler.

21 yıllık evli beş çocuk annesi Ümmühan Eryiğit, eşiyle birlikte her gün serada çalıştığını kaydetti. Ne eşi, ne çocukları ne de bir başkası tarafından bugüne kadar kadınlar gününün kutlanmadığı vurgulayan Eryiğit, kutlamasa da yılda bir günün kadınlar günü olmasının güzel bir şey olduğunu ifade etti.

Tek başına serada işçilik yaptığını söyleyen Birgül Sarı da, hayat şartlarının zorluğu karşısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de çalıştığını kaydetti. Hayatı boyunca 8 Mart'ın kadınlara özel bir gün olduğunu kimsenin hissettirmediğini belirten Sarı, bu günde de çalışmaya devam ettiğini söyledi.
(soL-Antalya)