2011 yılında 257 kadın öldürüldü, 102 kadın tecavüze uğradı!

Türkiye’de 2011 yılında 257 kadın öldürüldü, 102 kadın tecavüze uğradı ve 220 kadın yaralandı.

Kadına şiddetin hergeçen gün arttığı Türkiye’de açıklanan şiddet rakamları yaşananları gözler önüne serdi.

T24’den Hülya Karabağlı’nın haberine göre, Dünya Ekonomik Forumu 2011 raporuna göre, kadın-erkek eşitliğinde Türkiye 135 ülke arasında 132. sırada yer aldı.

Dünya Ekonomik Forumu 2011 raporuna göre, kadın-erkek eşitliğinde Türkiye 135 ülke arasında 132. sırada. Her 10 kişiden 4’ü şiddet görüyor. Her gün 5 kadın cinayeti işleniyor. Türkiye 44 ülke içerisinde kadın nüfus başına düşen sığınma evi ve yeterlilik açısından 23. sırada yer alıyor. Hollanda, İspanya gibi ülkelerde her 3 bin nüfusa bir sığınma evi düşerken, Türkiye’de toplam sayı 86. Mor Çatı’ya başvuran her 4 kadından 1’i sığınak talep ediyor.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye’de kadın sığınma evleri koşullarının ve ihtiyaçlarının araştırılması, istatistiklerin çıkarılması, AB standartlarında kadın sığınma evlerinin açılabilmesi için sığınma evlerinin kapsamlı çalışabilmelerinin yöntemlerinin bu alanda deneyimli kadın örgütleriyle birlikte ortaya konması için Meclis araştırması önergesi verdi.

‘Polis ya da savcı şiddet uygulayan eşe bilgi veriyor’
Sebahat Tuncel, önergesinde şunları söyledi:

“Sığınaklarda kadınların kaldığının gizli tutulması gerekirken, polis ya da savcı şiddet uygulayan eşlere bilgi verebilmektedir. Ancak bu konuda karakollarda, kaymakamlarda ve diğer devlet kurumlarında tutanakların tutulmadığı dolayısıyla sağlıklı istatistiklerin çıkarılmadığı dolayısıyla sığınak talebinin tespit edilmesi için resmi verilerin eksik olması ciddi bir sorundur.