13 yaşındaki tecavüz mağduru kız çocuğu, Adli Tıp mağduru da oldu, 3 kez intihara kalkıştı

Sakarya'da 13 yaşında tecavüze uğrayan kız çocuğu, Adli Tıp'ın çelişkili raporlarının da hedefi oldu. Adli Tıp, çocuğun ruh sağlığına ilişkin çelişkili raporlar verirken, zanlı tahliye edildi, kız çocuğu 3 kez intihara kalkıştı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Çocuğun cinsel istismarı" iddiasıyla açılan ve 6 yıldır süren davaya konu olay 2008 yılında Geyve İlçesi'nde meydana geldi.

B.A.'ya komşusu 55 yaşındaki M.Ü. "Sana dondurma vereceğim" diye çağırarak cinsel istimarda bulundu. Küçük kızın olayı ailesine anlatması ve onların da polise bildirmesi üzerine M.Ü. tutuklandı ve hakkında dava açıldı. Ekonomik durumu bozuk olan aile avukat tutamayınca, Sakarya Barosu aileye avukat verdi.

Adli Tıp'tan çelişkili raporlar
Mahkemenin talebi üzerine, Sakarya Adli Tıp Kurumu tarafından küçük kıza "ruh sağlığının bozulmadığı" yönünde rapor verildi. Ancak bu rapora itiraz edilince, mahkeme bu kez küçük kızla ilgili Adli Tıp 6'ncı İhtisas Dairesi'nden rapor istedi. Adli Tıp 6'ncı ihtisas Dairesi'nin 2009 yılında "Ruh sağlığı bozulmuştur" diye verdiği rapora bu kez sanık yakınları itiraz etti.
Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi bu kez, olayın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra mağduru 23 Mayıs 2011 tarihinde kontrol için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.

Genel Kurul 3 yıldır görüş bildirmedi
Buradan da "Ruh sağlığı bozulmuştur" yönünde verilen rapora, sanık yakınları yine itiraz edince, dosya mahkeme tarafından aynı yıl Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderildi. Yaklaşık 3 yıldır dosyayla ilgili Adli Tıp Genel Kurulu görüş bildirmeyince, Sakarya'daki dava da karara çıkmadı.

Bu süre içerisinde yaklaşık 40'ın üzerinde yapılan duruşmada sanık M.Ü. 2011 yılında tahliye edilirken, tecavüze uğrayan B.A. ise hap içerek ve jiletle bileklerini keserek 3 kez intihara kalkıştı. Davanın dün yapılan duruşması da, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan istenen raporun beklenmesi için ertelendi.