2010'a girerken soL

Sevgili soL'cular,

Aralık, soL okur sayısındaki artışın devam ettiği bir ay oldu. soL Ekibi de daha fazla, daha hızlı haber için daha çok çaba harcadı. soL'u görsel açıdan zenginleştirme arayışımız sürdü. Haberleri video görüntüleriyle desteklemeye devam edeceğiz. Bu konuda okurlarımızdan da yardım almaya başladık.

Ocak ayında soL Portal iki "ek"e sahip olacak: soL Postal ve Bizim Amerika... "Milliyetçilere, liberallere, gericilere yurtseverlerden posta"! soL Postal, aklını şu ya da bu yönden asker postalıyla bozmuş bu ülkede devrimcilerin "ayakkabısı"nı temsil edecek. Olaylara biraz mizah, biraz polemikçi bir dille ama soL'un genel yapısını bozmadan müdahale etmeye çalışacak bu "ek" sürekli güncellenecek. Popüler kültür alanını da boş bırakmayacağız soL Postal'la...

Bizim Amerika ise, önemli devrimci olanaklar barındıran Latin Amerika'ya ilişkin ayrıntılı bilgi ve haberlere ulaşacağımız bir ek olacak. Bunun için Jose Marti Küba ile Dostluk Derneği soL Ekibi ile birlikte kolları sıvadı, kendilerine teşekkür ediyoruz.

Haftalık soL Dergisi'ndeki köşesini soL Portal'a taşıyan Kemal Okuyan'ın, Türkiye ve dünyadaki gelişmelere ilişkin değerlendirmeleriyle bundan böyle günün değişik saatlerinde karşılaşabilirsiniz. Haftada en az üç kez güncellenmesi hedeflenen Baykuş Bakışı'nın yoğun geçeceği belli olan 2010 yılında Okuyan'a "fazla mesai" yaptıracağından neredeyse eminiz. Yeter ki, "hava dönsün, işçiden işçiden essin yel"!

Bütün bu yenilikler bir yana, soL Ekibi'nin 2010'a girerken asıl hedefi habercilik yetilerini artırmak. Geride bıraktığımız dönemde ciddi bir mesafe aldığımız açık olsa da, yapabileceğimiz ve yapacağımız bundan ibaret değil.

Biz burjuva medyasını, onların yöntemleriyle, alışkanlık ve hileleriyle değil, dolu içeriğimizle sıkıştıracağız. Bunun için daha derinlemesine ve özgün haber üretimi gerekiyor. En büyük silahımız ise günden güne katkısını artıran soL okurları. Künyemizde verdiğimiz yerden çok daha ötesini üstlenen sevgili okurlarımız...

Onlara soL'a yönelmiş bir 2010 diliyoruz. Mutlu yıllar...

soL Ekibi