Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Zelenskiy: Çin'in politikasından memnunuz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Çin'in Ukrayna'ya karşı herhangi bir adım attığını gözlemlemediklerini belirterek Pekin'in bu politikasından memnun olduklarını dile getirdi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 27.05.2022 , 13:21 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Çin'in Rusya-Ukrayna savaşında izlediği politikadan memnun olduklarını söyledi.

Zelenskiy "Çin uzak durma politikasını seçti. Şu anda bu politika Ukrayna'yı tatmin ediyor" dedi.

Davos'ta düzenlenen Ukrayna Kahvaltısı adlı toplantıya video konferans yoluyla katılan Zelenskiy "Her durumda Rusya Federasyonu'na yardım etmelerinden daha iyidir. Çin'in başka bir politika izlemeyeceğine inanmak istiyorum" diye konuştu.

Savaştan önce Çin'in Ukrayna'nın en büyük ticari ortağı olduğunu söyleyen Zelenskiy, halihazırda Çin'in Ukrayna'ya karşı bir adımını gözlemlemediklerini kaydetti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.