Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Yakılan Türk bayrağı için soruşturma

UEFA Medipol Başakşehir'in Avrupa Konferans Ligi'nde Royal Antwerp'e konuk olduğu maçta tribünlerde yakılan Türk bayrağı ile ilgili soruşturma başlattı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.09.2022 , 15:09 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Medipol Başakşehir’in Belçika ekibi Royal Antwerp’e konuk olduğu UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu maçında ev sahibi takım taraftarlarının Türk bayrağı yakması nedeniyle UEFA tarafından soruşturma açıldı.

Kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, 5 Ağustos’ta Belçika’nın Anvers kentindeki Bosuil Stadı’nda oynanan maçta meydana gelen olaylarla ilgili Medipol Başakşehir’in başvurusu sonrası soruşturma başlatıldı.

Başakşehir başvuruda bulunmuştu

Medipol Başakşehir takımının başvurusunda, “Bir milletin bayrağını ateşe vermenin, o ülkenin, o kulübün ve taraftarlarının değerlerine karşı son derece uygunsuz bir davranış olduğu apaçık ortadadır. UEFA’dan ev sahibi takım (Royal Antwerp) seyircilerinin söz konusu eylemleri hakkında disiplin soruşturması başlatmasını ve sorumlulara gerekli yaptırımları uygulamasını şiddetle talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

UEFA, bu başvuruya cevaben bir müfettiş görevlendirildiği ve soruşturma açıldığını kulübe bildirdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.