Voleybolcu Eda Erdem'in 8 Mart'ta açılan heykeli tartışma yarattı: 'Adam gibi adam'

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde açılan Fenerbahçeli voleybolcu Eda Erdem'in heykeli tartışma yarattı. Federasyonu Başkanı Üstündağ, heykelin açılışında “adam gibi adam” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem'in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde heykeli dikildi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, heykel açılışında yaptığı konuşmada “adam gibi adam” ifadelerini kullandı.

Üstündağ, "Kaptan gibi kaptan, adam gibi adam ve Türkiye'nin gururu olan Eda Erdem'in heykel açılışında olmaktan mutluluk duyuyorum. Dünya Kadınlar Günü'nde bu güzel heykelin açılışında olmaktan mutluyum. Bir Eda kolay yetişmiyor. Seninle gurur duyuyoruz Eda. İyi ki varsın. Ali Koç Başkanım, böyle güzel bir fikir için voleybol camiası adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun, var olun” dedi. 

Eda Erdem'in Türkiye Milli Takımı forması giyerken çekilen fotoğrafından esinlenilerek yapılan heykel eleştiriler aldı. Erdem'in heykeli sosyal medyada erkek heykeline benzetildi.

Işık nedeniyle olmuş

Bu paylaşımlara karşın, daha sonra heykelin, tepki gösterildiği gibi olmadığı, ışık nedeniyle yanlış anlaşıldığı ortaya çıktı.

Heykelin yanına gidip fotoğrafını çeken bir sosyal medya kullanıcısı, "Arkadaşlar heykelin dibine geldim yemin ediyorum çıkıntı falan değil gözünüzle görseniz anlarsınız" paylaşımı yaptı. Paylaşılan fotoğrafta heykelin, açılış törenindeki gibi görünmediği anlaşıldı.

Heykeltıraş Pınar Öktem Doğan da heykeliyle ilgili, "Bilgim dışında bir ışıklandırma yapılmış ve heykelin anatomisi yansıma yüzünden bambaşka olmuş" dedi.