VİDEO | RTÜK, LGBT yurttaşları hedef gösteren bir kamu spotu yayınladı!

Siyasal İslamcı 150'ye yakın grup 'Büyük Aile Buluşması' adı altında, LGBT yurttaşlara dönük nefret söylemi içeren bir buluşmaya hazırlanırken, RTÜK'ün de bu suça ortak olduğu anlaşıldı!

Haber Merkezi

"Fikirde Birlik Platformu" adıyla bir araya gelen Siyasal İslamcı 150'ye yakın grup "Büyük Aile Buluşması" adı altında, LGBT yurttaşlara dönük nefret söylemi içeren bir buluşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde "Aileni Ve Neslini Koru, Sapkınlığa Dur De" başlıklı bir basın açıklamasıyla 18 Eylül saat 14.30'da Saraçhane Parkı'nda düzenlenecek buluşmayı kamuoyuna duyuran grup adına yapılan konuşmada şu ifadelere yer verilmişti:

RTÜK'ün sitesinde 'Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği' tarafından hazırlandığı yazan video bugün listeden kaldırıldı.

“Bu sapkın örgütün tüm propaganda faaliyetlerinin ivedilikle durdurulması, tüm aktivitelerinin yasaklanması, derneklerinin kapatılması, kutsal aile yapımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin üzerinden kirli ellerini çekmeleri için ‘Aileni ve neslini koru: sapkınlığa dur de’ mitingi düzenliyoruz. Devamında da Beyazıt Meydanı’na kadar yürüyüş planlıyoruz. LGBT propaganda ve dayatmasının artan tehdit ve tehlikesine karşı toplumsal farkındalık oluşturma gayesindeyiz. Duyarlı tüm vatandaşlarımızı aileleriyle birlikte Saraçhane Parkı’na bekliyoruz.”

Anayasal bir hakkın, yurttaşların bir kısmına dönük yaşam hakkı tanımamak üzere tehdit aracı olarak kullanılmasına çalışılan etkinlik için, bir de RTÜK'ün sitesinden kamu spotu yayınlandığı ortaya çıktı.

RTÜK'ün sitesinde "kamu spotları" bölümünde "Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği" tarafından hazırlandığı yazan video bugün listeden kaldırıldı.

Yaşam hakkı anayasal güvence altına olması gereken LGBT yurttaşlara dönük tehditkar ve "nefret" dolu bir dilin kullanıldığı kamu spotunun, yine bir devlet kurumu olan RTÜK'ün sitesinden yayınlanmış olmasının bir soruşturmaya konu olup olmayacağı merak konusu.

İşte o video: