Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Vakıfbank iş başı yapılmasını istedi: 'Evi hasarlı ise şubede yatabilir ama görevine dönecektir'

Antep’te bulunan personelinin iş başı yapmasını talep eden Vakıfbank, personele ilettiği mailde 'Evi hasarlı ise bile gerekirse şubede/bölgede yatabilir ama görevine dönecektir' ifadesini kullandı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 28.02.2023 , 19:54 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Vakıfbank, Gaziantep’te bulunan personelinden 27 Şubat Pazartesi günü iş başı yapmalarını istedi. Bölge müdürlüğü üzerinden şube müdürlerine atılan ve personele yönlendirilmesi istenen mailde birinci derece yakınını kaybetmiş olanlar haricinde herkesin mazeretsiz işe başlaması gerektiği iletildi.

Bölge müdürlüğü tarafından iletilen mailde "Evi hasarlı ise bile gerekirse şubede/bölgede yatabilir ama görevine dönecektir. Ben bölge müdürlüğü binasında yatıp kalkıyorsam arkadaşlarımız da şubede konaklayabilir. Lütfen herkes biraz fedakarlık yapsın" ifadelerine yer verildi.

'Bu alçakça zorbalığı kabul etmiyoruz'

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Patronların Ensesindeyiz, "Vakıfbank’ta emekçiler şubelerinde yatsın, işler normale dönsün" başlıklı bir açıklamada bulundu.

"PE Banka Emekçileri Dayanışma Ağı olarak bu alçakça zorbalığı kabul etmiyor ve bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle:

"Vakıfbank, Gaziantep’te bulunan personelinden 27 Şubat Pazartesi günü iş başı yapmalarını istedi. Bölge müdürlüğü üzerinden şube müdürlerine atılan ve personele yönlendirilmesi istenen mailde birinci derece yakınını kaybetmiş olanlar haricinde herkesin mazeretsiz işe başlaması gerektiği iletildi.

'Psikolojim bozuk, korkuyoruz' şeklinde bahanelerin kabul edilmeyeceğinin de belirtildiği mailde ayrıca bölge binasında yatıp kalkan bölge müdürünün inanılmaz fedakarlığı gözleri yaşarttı. Tüm personele kendisi gibi çalıştıkları şubelerde konaklayabileceklerini ileten müdür, aynı zamanda depremzede emekçileri zamanında işe başlamamaları durumunda cezai yaptırımların olabileceğine dair de tehdit etti.

PE Banka Emekçileri Dayanışma Ağı olarak bu alçakça zorbalığı kabul etmiyor ve bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Depremden sonra bu tarz sorunlar yaşayan ya da haberdar olan tüm banka emekçilerini PE Banka Emekçileri Dayanışma Ağı’na yaşadıklarını ihbar etmeye ve PE Ağı’nda bir araya gelmeye çağırıyoruz."

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na aşağıdaki e-posta ve sosyal medya hesapları üzerinden ya da 0541 940 0514 numaralı telefondan ulaşılabilir:

Facebook: https://www.facebook.com/patronlarinensesindeyiz

Twitter: https://twitter.com/pensendeyiz

E-posta: iletisim@patronlarinensesindeyiz.org

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.