Sayfa yolu
Uyuşturucu soruşturması: Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında en az 10 yıl hapis istemi
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 11.07.2026 , 10:07
Ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında, eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve spiker Ela Rümeysa Cebeci hakkındaki iddianame tamamlandı.
Sabah'ta yer alan habere göre; savcılık, Sadettin Saran ile Ela Rümeysa Cebeci'nin "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan ayrı ayrı 10 yıldan az olmamak şartıyla cezalandırılmalarını talep etti. İddianame değerlendirilmek üzere İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Habertürk TV’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy hakkında uyuşturucu ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yeniden hazırlanan iddianame de kabul edildi.
İddianamede Veyis Ateş, Ali Yaşar Koz, Umut Evirgen, Emrullah Erdinç, Sadettin Saran, Hasan Dereci, Şakir Tekin, Yusuf Timur Savcı, Burcu Akyüz ve Ela Rümeysa Cebeci hakkındaki dosyaların ayrıldığı duyurulmuştu. Bu kişiler hakkında “uyuşturucu madde ticareti” ve “uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırmak için yer sağlama” suçlamalarıyla ayrı soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.
Saran ifadesinde ne demişti?
Uyuşturucu soruşturması kapsamında hafta sonu savcılıkta ifade veren Fenerbahçe Başkanı ve patron Sadettin Saran ifadesinde, “Ela Rümeysa Cebeci ile 3 yıl önce bana mesaj atınca tanıştım. Kendisiyle hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Fenerbahçe Başkanlık seçimlerinde iftiraya uğradığım için pek çok kişi tarafından bana organik sakinleştiriler verildi. Ben de bunları kullandım bunların içerisinde uyuşturucu etken maddesi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Dosyaya giren tanık ifadelerine göre, Ela Rümeysa Cebeci’nin “'Müthiş bir şeymiş o bahçeden topla getir bana bir dahakine'“ mesajı da Saran’a soruldu; Sadettin Saran cevaben, “İzlediğimiz bir filmdeki repliklerden kaynaklı kendi aramızda metafor şeklinde geliştirdiğimiz bir espiridir. Benim kesinlikle böyle bir şeyle alakam olmaz” ifadelerini kullandı.
‘Bana organik sakinleştiriler verildi, içerisinde uyuşturucu etken maddesi olduğunu düşünmüyorum’
Daha önceden organik sakinleştiricileri tükettiğini söyleyen Saran, bunların içerisinde uyuşturucu madde olmadığını düşündüğünü söyledi. Saran ifadesinde şöyle konuştu:
Ela Rümeysa Cebeci ile 3 yıl önce bana mesaj atınca tanıştım. Kendisiyle hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Fenerbahçe Başkanlık seçimlerinde iftiraya uğradığım için pek çok kişi tarafından bana organik sakinleştiriler verildi. Ben de bunları kullandım bunların içerisinde uyuşturucu etken maddesi olduğunu düşünmüyorum.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.