Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

UNESCO: Okula gidemeyen 244 milyon çocuk var

Ülke bazında okula gidemeyen çocuk sayısının en fazla Nijerya'da olduğu belirtilirken, Nijerya'yı sırasıyla Hindistan ve Pakistan izledi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 02.09.2022 , 18:20 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), dünyada 6 ile 8 yaşları arasında olup halen okula gidemeyen 244 milyon çocuğun bulunduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada, ülke bazında okula gidemeyen çocuk sayısının en fazla Nijerya'da olduğu belirtilirken, Nijerya'yı sırasıyla Hindistan ve Pakistan izledi.

Nijerya'da okula gidemeyen çocuk sayısının 20 milyona ulaştığı bildirilirken, 10 yıldan fazla süredir okula gidemeyen çocuk sayısının ise 10,5 ile 15 milyon arasında olduğu belirtildi.

Nijerya'daki ebeveynlerin güvenlik sorunları nedeniyle çocuklarını okula göndermediği belirtildi. Nijerya'da sadece geçen yıl, okulların hedef alındığı saldırılarda 1000'den fazla öğrenci kaçırılmış, çok sayıda okul eğitime ara vermek zorunda kalmıştı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.