Özdağ, 'halkı kin ve düşmanlara alenen tahrik etme' suçlamasıyla tutuklama sebebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Haber Merkezi
"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan ve sabah saatlerinde İstanbul'da getirilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın savcılık ifadesi tamamlandı.
Özdağ, 'halkı kin ve düşmanlara alenen tahrik etme' suçlamasıyla tutuklama sebebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 19 Ocak'ta düzenlenen partisinin il başkanları istişare toplantısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler gerekçesiyle Özdağ hakkında resen soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Özdağ, sabah saatlerinde İstanbul'a getirilmişti.
'Suriye politikasına ilişkin bazı paylaşımları da dosyaya dahil edildi'
ANKA'ya konuşan Özdağ'ın avukatı ve Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Paşa Büyükkayaer, "Bu iki dosyayı birleştirerek Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatılıp, müvekkilim Sayın Ümit Özdağ Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı verilmiş" dedi.
Büyükkayaer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İlerleyen süreçte savcılık, soruşturmayı genişleterek, müvekkilimin özellikle Suriye politikasına ilişkin bazı paylaşımlarını da dosyaya dahil ederek, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla ikinci bir suçlama dosyaya eklenmiş. Halihazırda dosyada beklenen bir rapor daha var emniyet tarafından. Kuvvetle muhtemel, müvekkilim diğer başka paylaşımları da dosyaya dahil edilerek 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlaması yönünden de özellikle soruşturma yürütülecek. Sayın Genel Başkan şu an İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, durumu iyi. Dosya geldikten sonra da savcılığa ifade vermek üzere sevk edilecek."
Ali Dinçer Çolak: Dosya terör savcılığına teslim edildi
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak, Genal Başkan Ümit Özdağ'ın dosyasının "terör savcılığına" verildiğini bildirdi. Çolak ayrıca dosyaya gizlilik kararı getirildiğini kaydetti.
Çolak'ın X hesabından yaptığı paylaşım şöyle: “Genel başkanımızın dosyası terör savcılığına teslim edildi. Soruşturmaya gizlilik kararı alındı. Adliyenin önünde beklemeye devam ediyoruz. Hukuk ve adalet bir gün herkese lazım olacaktır.”
Özdağ ne demişti?
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Antalya’da partisinin İl Başkanları İstişare Toplantısı’nın son gününde kapanış konuşmasını yapmıştı.
Özdağ, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ'yü devlete soktuğunu, devleti FETÖ'ye teslim ettiğini, FETÖ'ye paralel devlet kurdurduğunu söyleyerek, "Hiçbir Haçlı Seferi Türk milletini Deist, Ateist, Hristiyan yapamamıştır. Erdoğan döneminde Türk milletinin geniş kesimleri Allah'la aldatanlardan dolayı dinlerinden soğumaya başladılar ve Erdoğan döneminde deist, ateist oranı yüzde 16’yı aştı. Erdoğan bilmelidir ki Cumhuriyeti kuran kadrolar Türk milletinin inancına, tarihine ve kültürüne saldırmamış aksine Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletinin inancını, tarihini ve kültürünü korumuş ve geliştirmiştir. Türk milletinin inancına, kültürüne ve tarihine saldıran, tarihi fesli bir deliden öğrenen Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisidir" demişti.
Erdoğan'ın, tarihi çarptırarak milletin tarihine zarar verdiğini söyleyen Ümit Özdağ, şunları kaydetmişti:
"Erdoğan, Türk milletinin devletini tarikat ve cemaatler arasında dağıtarak, şirk koşanları devlete ortak ederek, Türk milletinin inancına zarar vermektedir, milyonlarca sığınmacı ve kaçağı Anadolu'ya sokarak, Türk milletinin kültürünü tahrip etmektedir. Yaşanan şey aslında bir AKP faşizmidir. Zafer Partisi olarak biz ana muhalefet gibi bu faşizmle normalleşmeyeceğiz. Biz mücadele edeceğiz ve kazanacağız. Zafer, Türk devletinin ve Türk milletinin olacaktır."