Ulusal egemenlik tablosu: ’Külliye’ deyince yeşil ekran, ‘diplomasız’ deyince polis copu

Eski hakem Palabıyık HT Spor kanalında, maçlara atanacak hakemlerle ilgili son kararı Külliye’nin verdiğini söyledi, canlı yayın aniden kesildi, Reji öyle paniklemişti ki izleyici birden yeşil ekranla karşılaştı. Bu olay Emniyet’in protestolarda Erdoğan’la ilgili sloganlara müdahalesini ve Fahrettin Altun’un ‘Cumhurbaşkanımız ve ailesinin hukukunu korumak asli görevimiz” sözlerini akla getirdi.

Haber Merkezi

HaberTürk’ün HT Spor kanalında dün akşam canlı yayınlanan “Gözler Hakemde” programına konuk olan eski hakem Ali Palabıyık Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

Palabıyık’ın maçlardaki hakem atamalarında son kararın Külliye’de verildiğine ilişkin sözlerinin ardından canlı yayın bir anda kesildi ve izleyiciler yeşil ekranla karşılaştı.

Palabıyık “Merkez Hakem Kurulu bunu bana hep söylüyordu: ‘Senin tahtan kapalı, senin tahtan kapalı’. Her konuşmamızda bunu söylüyordu. Bana her konuşmamızda ‘Külliye’den haber bekliyoruz’ diyordu. Bakın bu şaka değil” dedi.

Bunu diyenin Merkez Hakem Kurulu Başkanı, Başkanvekili, üyeleri olduğunu söyleyen Palabıyık “Ben diyordum ki, ‘Ben ne zaman görev alacağım?. ‘Senin tahtan kapalı.’ Nasıl kapalı?” diye konuştu.

Bu sırada birden canlı yayın kesildi. Reklama girilmesi bile beklenmeden izleyicinin 30 saniye boyunca yeşil ekranla baş başa bırakılması rejinin paniğinin boyutunu gösteriyordu. Daha sonra reklama girildi.

Yaklaşık yarım saatlik bir kesintinin ardından canlı yayına devam edildi. Programın sunucusu Murat Fevzi Tanırlı ise yaşanan durumu, “rejide teknik bir sorun yaşandığını” belirterek açıkladı.

Palabıyık’ın iddiasına ilişkin henüz Merkez Hakem Kurulu’ndan bir açıklama yapılmadı.

Ancak futbolun sermaye düzeninin ve onun kirli işlerini üstlenen mafyanın at oynattığı bir alan haline geldiği düşünüldüğünde, hakem atamalarının da bu düzenin temsiliyetinin en üst makamı olan Külliye tarafından yapıldığına inanmak zor değil.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı bugün bu olay, holdingler ve tarikatların mutlak egemenliğinin cisimleştiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin merkezi olan Külliye’ye en basit bir atfın dahi anaakım medyada nasıl bir paniğe yol açtığını gösteriyor.

Geçtiğimiz aylarda dizi yapımcılığı üzerinden gündeme gelen “mafya düzeni” tartışmaları Beştepe’ye uzandığında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Dava bilincimizin gereği olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın, kıymetli ailesinin ve kutlu davamızın hukukunu korumayı asli görevimiz addediyor, tüm gayretimizi bu uğurda sarf etmeye devam ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan protestolarda da polisin “Diplomasız Erdoğan”, “Zıpla, zıpla, zıplamayan Tayyip’tir”, “Diktatör Erdoğan” sloganlarına “Attığınız slogan yasaktır” diye anons geçtiği ve pek çok eyleme bu sloganları gerekçe göstererek saldırdığı, birçok gencin tutuklanma nedeninin de bu sloganlar olduğu biliniyor.

TKP: Yeniden devrimci meclis, yeniden halk iradesi, mutlaka sosyalizm!
meclis