Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Tutuklu 6 genç daha tahliye edildi

Mahkeme, Toplantı Gösteri ve Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten tutuklanan biri TKP’li 6 kişi hakkında tahliye kararı verdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.04.2025 , 17:44 Güncelleme Tarihi: 16.04.2025 , 17:53

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından başlayan protestolara katıldığı için gözaltına alınıp tutuklananlar gençlerden 6’sı daha bugün tahliye edildi.

İstanbul 74. Asliye Ceza Mahkemesi, Toplantı Gösteri ve Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten tutuklanan biri TKP’li 6 kişi hakkında tahliye kararı verdi.

Mahkemenin kararında “sanıkların üzerine atılı suçun alt ve üst sınırı, CMK'nın 100. maddesinde belirtilen katalog suçlardan olmaması, tutuklulukta geçirilen süre, sabit ikamet sahibi olmaları ve kaçma şüphelerinin bulunmaması ve özellikle tensip kararı ile verilen tutukluluk halinin devamına ilişkin karara sunulan itiraz dilekçe içerikleri”nin dikkate alındığı belirtildi.

Mahkeme adli kontrol tedbiri uygulanan sanıklar hakkındaki tüm adli kontrol tedbirlerini de kaldırdı.

Tutuklu öğrencinin annesi de gözaltına alındı, 'halkı tahrik'le suçlandı
öğrenci aileleri

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.