Trump koronavirüsün Çin’de bir laboratuvardan çıktığına dair kanıt gördüğünü öne sürdü

ABD Başkanı Trump, koronavirüsün Çin’in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına dair bazı kanıtları gördüğünü öne sürdü, ancak ayrıntı vermeyeceğini söyledi.


Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüsün Çin’in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına dair bazı kanıtlar gördüğünü ileri sürdü.

Beyaz Saray’da dünkü basın toplantısında Trump "Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün virüsün kaynağı olduğuna dair size yüksek derecede güven veren bir kanıt gördünüz mü?" sorusuna "Evet gördüm" diye yanıt verdi.

Gazetecilerin bu kanıtların ne olduğu sorusuna karşılık ise Trump “Bunu size söyleyemem. Bunu söylemeye iznim yok” dedi.

ABD istihbarat kurumlarının virüsün “insan yapımı ya da genetik olarak modifiye edilmiş olmadığı” sonucuna vardığı dün ABD basınında yer almıştı. Ancak Trump dün yaptığı açıklamada “Bu konuya çok güçlü bir şekilde bakan insanlarımız var. Bilim insanları, istihbaratçılar ve diğerleri. Hepsini bir araya getireceğiz. Sanıyorum sonunda buna iyi bir yanıt bulacağız. Ve hatta Çin bile bize söyleyebilir” diye konuştu.