Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Topkapı Sarayı'ndaki 16. yüzyıldan kalma çiniler matkapla delindi

Topkapı Sarayı'nda bulunan ve 16. yüzyılda yapılmış olan orijinal İznik çinilerinin matkap benzeri bir aletle delindiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 11.07.2022 , 15:06 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Ayasofya'da 500 yıllık tarihi İmparatorluk Kapısı'nın tahrip edilmesi ve tarihi su haznesinin kapağının kırılmasının ardından Topkapı Sarayı'ndaki çinilerin matkap benzeri bir aletle delindiği ortaya çıktı.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Topkapı Sarayı'nda 3. Murat Has odasının girişinde bulunan, orijinal İznik çinileri matkap benzeri bir aletle delindi. 16. yüzyılda yapılmış olan çinilerin üzerinde yer alan deliklerin kağıtla kapatıldığı görüldü.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.