TKP'nin halk buluşmaları mitinge dönüştü: Defne'de değişim talebi yayılıyor

TKP'nin Defne'de gerçekleştirdiği halk buluşmaları birer mitinge dönüştü. Binlerce insanın katıldığı buluşmalarda Defne halkı değişim talebini dile getirdi. TKP Hatay İl Başkanı süreci soL'a anlattı.

Özkan Öztaş

Hatay'ın Defne ilçesinde TKP'nin aylar öncesinden başlayan seçim çalışması ev ev, sokak sokak yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen halk buluşmaları ve ziyaretler birer mitinge dönüşürken, Defne halkının değişim isteği ve talebi gün geçtikçe büyüyor. 

Defne'nin Harbiye, Çekmece, Gümüşgöze ve Dursunlu mahallelerinde yapılan halk buluşmaları ve ev ziyaretleri birer miting havasında gerçekleşirken Defne halkı TKP Defne Belediye Başkanı Adayı Hizam Hasırcı'yı alkışlarla, sloganlarla ve meşalelerle karşıladı.

Seçim çalışmalarını ve önümüzdeki süreci soL'a anlatan TKP Hatay İl Başkanı Özge Baştürk, ilerleyen günlerde büyük kalabalıklarla bir araya geleceklerini hem Defne halkının değişim talebine hem de kazanacaklarına dair inançlarının tam olduğunu ifade etti. 

'Ev ev, sokak sokak Defne çalışması'

Hatay'ın Defne ilçesinde ev ev, sokak sokak çalışma yaptıklarını ifade eden TKP Hatay İl Başkanı Özge Baştürk, şu an için sahada iki bine yakın gönüllünün çalışmaları sürdürdüğünü ve her bir mahallede ayrı bir çalışma yürüttüklerini belirtti. 

Baştürk çalışmalara dair, "Mahalle mahalle çalışıyoruz. Defne'nin tam 37 mahallesinde çalışmalarımız ayrı ayrı planlar ve içeriklerle devam ediyor. Gece gündüz çalıştığımızı söyleyebilirim. Yorulan arkadaşlarımızın yerine bir başkası geçiyor. Bayrak yarışı gibi devam ediyor çalışmalarımız. Defne halkı bizleri bağrına bastı. Biz de bu değişim talebini zafere taşıyacağız. İnancımız tam" dedi. 

'Buluşmalar birer mitinge, şölene dönüşüyor'

Son süreçte yapılan çalışmalarda planlanan buluşmaların birer mitinge dönüştüğünü ifade eden Özge Baştürk, her bir örneğin ayrı ayrı şölen havasında gerçekleştiğini belirtiyor. 

"İnsanlarımız yoruldu. Depremden önce sahipsizdiler depremde de çaresiz bırakıldılar. Defne halkı artık gerçek bir değişim istiyor. Lafta kalan uygulamalar istemiyor. Çocukları okusun, gençler iş bulsun, belediyeler mafyaların ve ihalelerin merkezi olmasın istiyor. TKP de tam olarak bunu yapacağını söylüyor. Üstelik bunu yapmayı vaat ya da iddia etmiyor. Yapacağını söylüyor çünkü halkımız da biliyor, bunu bu memlekette sadece komünistler yapar. 10 yıldır Defne Belediyesi öncesinde de Antakya Belediyesi ile aslında halkımıza hep aynı masal anlatıldı. Ama artık halkımız masallara kanmıyor. Herkes gerçeğin ucundan tuttu ve parçası oldu" diyen Baştürk, Defne halkının bu süreçte kendisini yeniden kuruluşun parçası olarak gördüğünü ifade ediyor. 

Halk bağrına bastı

TKP'yi ve adayı Hizam Hasırcı'yı Hatay halkının bağrına bastığını ifade eden Özge Baştürk, "Defne halkı Hizam Hasırcı'yı bağrına bastı. Bu çok doğal çünkü TKP de Hizam da yıllardır yanlarında. Sadece depremdeki dayanışma olarak anlaşılmamalı bu. 10 yıla dayanan bir iddia ve çalışmadan söz ediyoruz. Her ne kadar inişli çıkışlı da olsa bu süreç, bu mücadele hiç kesilmedi. Deprem sürecinde kenti terk etmeyen, elinden geleni ardına koymayan, halkın umudunu ve umutsuz anlarını paylaşan bir siyasi iddiadan bahsediyoruz. Yeri geldi ekmeğini bölüştü yeri geldi bir bardak temiz içme suyu oldu bu iddia. Bazen yaraları sardık, bazen de inatla ve umutla sarıldık birbirimize" cümleleriyle anlatıyor süreci.

Hizam Hasırcı: Halkın arasında temas edilebilen bir emekçi aday

Seçim sürecinde popüler adaylar ya da meşhur isimler yarışına değinen Baştürk, "Hizam halkın içinden bir arkadaşımızdı. Kendisi eğitimci. Bir sürü Defneli öğrenciye temas etti. Hayatlarına girdi. Sabahları çocuğunu okula kendi bırakan, özel şoförü olmayan, koruma ordusuyla dolaşmayan bir adaydan söz ediyoruz. Evet birçok parti maalesef halkın umuduyla popüler adaylar arasında bir korelasyon kuruyor. Ve ne yazık ki buradaki terazi popüler isimlerle ilerliyor. 

Ama sorun şu. Halk popüler isimler değil ulaşabileceği insanları arıyor. Hizam Hasırcı halkın içinde biri. Mütevazi, alçak gönüllü bir o kadar iddialı bir aday. Mesela Defneliler bir kahvehaneye gittiklerinde Hizam'la buluşabiliyor. Birlikte çay içebiliyor. Lüks restoranlarda korumaların arasında değil yeri geldiğinde sokakta yeri geldiğinde bir dönercide yemeğini yerken yanına oturdukları bir aday var. Hal böyle olunca da her bir buluşma bir mitinge dönüşüyor. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden evleri ziyaret ediyor. Sokaktan geçen yaşlı teyzelerimiz arkadaşlarımızı durdurup çay ikram ediyor bir bardak su veriyor. Bir tür seferberliğe dönüştü bu çalışma diyebilirim" diyor.

'24 Mart'ta büyük bir miting gerçekleştireceğiz'

24 Mart Pazar günü büyük bir miting gerçekleştireceklerini ifade eden Özge Baştürk, "Buraya TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın yanı sıra sanatçı dostlarımız ve uluslararası komünist partilerden de dostlarımızın katılmasını planlıyoruz. İçerik netleştiğinde halkımızla bunu paylaşacağız. Bu etkinlikte popüler isimlerden ziyade TKP çizgisini ve hedeflerini halkımızla paylaştığımız binlerce insanın bir araya geldiği bir miting planlıyoruz. TKP'nin gerçek bir buluşması olacak bu nedenle. Elbette marşlarımızı söyleyecek şarkılarımızı haykıracağız. Ama buluşma bundan ibaret olmayacak. Bu nedenle de iddialı ve gerçek bir buluşma hedefliyoruz. Binlerce Defneli bir araya gelecek" dedi. 

'Defne'yi ayağa kaldıracağız'

Seçimlerden sonra bir dizi çalışma planladıklarını ve yapacakları faaliyetlerle Defne'yi yeniden ayağa kaldıracaklarını belirten Baştürk, "Defne'yi ayağa kaldıracağız. Depremde her şeyini kaybeden halkın kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacağız. Çalışkan ve üretken Defne halkı üretecek kanallar bulacak ve emeğinin hakkını alacak. Kooperatifler ve üretim tesisleri ile halkımızı ayağa kaldıracağız. Çocuklarımız etüt merkezlerinde eğitimlerini pekiştirecek. Üreten ailelere kreş desteği sağlanacak. Kimse emek verirken geride kalanları düşünmek zorunda kalmayacak. Tüm bu süreçlerde ataması yapılmamış öğretmenler istihdam edilecek. Defne bu ülkenin göz bebeği. Bu gözler bu sefer hüzünden ve kederden değil umutla parlayacak. Halkımızı da bu inancın parçası olmaya davet ediyoruz" diyor. 

31 Mart seçimlerinde Defne halkının değişim isteğinin kazacağını ifade eden Baştürk seçime günler kala hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini ifade ediyor.