TKP'nin 'Büyük Halk Buluşması'na dünyanın dört bir yanındaki sosyalistlerden destek mesajı

Türkiye Komünist Partisi bugün saat 15.00’te Ankara'da 'Büyük Halk Buluşması' gerçekleştirecek. TKP'nin buluşması öncesi, dünyanın dört bir yanından destek mesajları geliyor.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bugün saat 15.00’te Ankara Atatürk Spor Salonu’nda bir buluşma gerçekleştirecek.

“TKP hakkında her şeyi anlatıyoruz” denilerek çağrı yapılan buluşmada, TKP’nin seçimden ne beklediği, cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapacağı, neden devletçiliği savunduğu, din düşmanı olup olmadığı, Mustafa Kemal hakkındaki düşünceleri gibi kendisiyle ilgili çok tartışılan konulara açıklık getirilecek.

TKP'nin "Büyük Halk Buluşması" öncesinde dünyanın dört bir yanındaki sosyalist partilerden TKP'ye destek ve dayanışma mesajları geldi.

PSL'den dayanışma mesajı

ABD Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi'nin (PSL - Party for Socialism and Liberation) Merkez Komite Üyesi Eugene Puryear, TKP'nin bugün gerçekleştireceği büyük buluşma ve seçim çalışmaları için dayanışma mesajı yayımladı. TKP'nin sosyal medya hesabından, "Dayanışma duyguları ve güzel mesajları için dostlarımıza teşekkür ederiz" diyerek mesajı paylaştı.

Alman Komünist Partisi: Yaşasın uluslararası dayanışma!

Alman Komünist Partisi'nden Uluslararası İlişkiler Sekreteri Renate Koppe'den TKP'nin bugün gerçekleştireceği büyük buluşma ve seçim çalışmaları için dayanışma mesajı yayımladı. Koppe mesajında "Yaşasın uluslararası dayanışma!" diyerek TKP'nin seçim çalışmaları için başarı diledi.

Avustralya Komünist Partisi: Güç ve dayanışma ile

Avustralya Komünist Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Elizabeth Hulm, TKP'nin gerçekleştireceği büyük buluşma ve seçim çalışmaları için paylaştığı dayanışma mesajında "Size güç ve dayanışma diliyoruz. Ayrıca Türkiye halkının korkunç bir depremin sonuçları yüzünden oldukça zor ve acı zamanlardan geçtiğinin farkındayız. Türkiye'deki herkese, özellikle TKP'ye dayanışmamızı iletiyoruz ve başarılar diliyoruz" dedi.

Avusturya Emek Partisi: TKP'ye oy vermek uluslararası hareketin güçlenmesine oy vermektir

Avusturya Emek Partisi, TKP'nin seçim çalışmaları için gönderdiği dayanışma mesajında "Emperyalist bloklar ve ittifaklar arasındaki çelişkiler keskinleşerek siyasi, ekonomik ve askeri çatışmalara yol açıyor. Bütün ülkelerin işçilerinin çıkarları ortaktır. Sadece komünist parti önderliğindeki işçiler emperyalist savaşı sona erdirebilir. Sermaye düzenini yıkacak ve halkın iktidarını, sosyalizmi kuracak olan onlardır. TKP'ye oy vermek, Türkiye'de örgütlü işçi hareketinin ve uluslararası hareketin güçlenmesine oy vermektir" denilerek TKP'ye başarılar diledi.

Brezilya Komünist Partisi: TKP  işçilere ve tüm ezilenlere karşı bağlılığını bir kez daha teyit ediyor

Brezilya Komünist Partisi Genel Sekreteri Edmilson Costa, TKP'nin gerçekleştireceği büyük buluşma ve seçim çalışmaları için dayanışma mesajı yayımladı. Costa mesajında, TKP'nin tüm üyelerini ve yöneticilerini selamladıklarını belirterek, "TKP, devrimci bir parti olarak, Türkiye'nin çeşitli bölgelerini sarsan son depremde gösterdiği militan ve cesur dayanışma örneğinde olduğu gibi, ülkedeki mevcut devasa eşitsizliklere ve hükümetin otokratik doğasına karşı mücadelesiyle işçilere ve tüm ezilenlere karşı bağlılığını bir kez daha teyit ediyor" dedi. Brezilya Komünist Partisi Genel Sekreteri Costa, TKP'ye başarılar diledi.

Filistin Halk Partisi: Zaferiniz bölge halklarının zaferi olacak

Filistin Halk Partisi Uluslararası İlişkiler Sekreteri Aqel Taqz, yayınladığı video ile TKP'nin büyük buluşması ve seçim çalışmalarına dayanışma mesajı verdi. Paylaşılan mesajda "Zaferinizin, hepimizin, işçi sınıfının, bölge halklarının, sosyal adalet ve sosyalizm için zafer olacağına inanıyoruz. Filistin sizi büyük bir zafer kazanmış görmekten mutluluk duyacaktır." ifadelerine yer verildi.

Şili Komünist Partisi: Mücadelenizin güç kazamasını umuyoruz

Şili Komünist Partisi Pinochet Diktatörlüğü Döneminde İdam Edilen Siyasilerin Yakınları Grubu Başkanı Alicia Lira, gönderdiği videolu mesajda "Türkiye halkının huzur ve mutluluğu için verdiğiniz uzun soluklu mücadelenin güç kazanması için seçimlerde oylarınızın yüksek olmasını umuyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Rusya Federasyonu Komünist Partisi: Birlik olursak hedeflerimize ulaşırız

Rusya Federasyonu Komünist Partisi Merkez Komite Başkan Yardımcısı, Rusya Federasyonu Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Dmitri Novikov, "İnanıyoruz ki birlik olursak, eğer dostluk, dayanışma içinde olursak, ülkelerimizin ve dünyanın halklarının çıkarları için hedeflerimize ulaşırız." mesajını paylaştı.

Macaristan İşçi Partisi: TKP'nin dostu ve müttefikiyiz

Macaristan İşçi Partisi Başkanı Gyula Thürmer'den TKP'nin büyük buluşma ve seçim çalışmaları için dayanışma mesajı vardı: "Türkiye Komünist Partisi'nin paranın gücüne değil, halkın çıkarlarına dayalı bir toplum istediğini biliyoruz. TKP'nin dostu ve müttefikiyiz."

İspanya İşçileri Komünist Partisi: Yaşasın Türkiye işçi sınıfının mücadelesi

İspanya İşçileri Komünist Partisi Genel Sekreteri Ástor García, destek mesajında seçim kampanyalarının önemine dikkat çekerek, "Türkiye'deki emekçi kitleler arasında yayılacak, partiyi güçlendirecek önemli bir araç" ifadelerine yer verdi.

İrlanda Komünist Partisi: Bu düzen alaşağı edilmelidir

İrlanda Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Sekreteri Graham Harrington, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dayanışma duygularını ileterek, "Seçim manifestonuzda dediğiniz gibi, bu düzen alaşağı edilmelidir." dedi.

İrlanda İşçi Partisi: TKP'li yoldaşlara başarılar dileriz

İrlanda İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Sekreteri Gerry Grainger, TKP'nin seçim deklerasyonunu büyük bir ilgiyle okuduklarını kaydederek, "Partimiz TKP'li yoldaşlara başarılar diler" dedi.

ABD Komünist Partisi: Mücadele seçimlerden sonra da devam edecek

ABD Komünist Partisi'nden Barış ve Dayanışma Komisyonu üyesi Yusuf Gürsey, yolladığı destek videosunda "Yaklaşmakta olan bu önemli seçimler ve sonrasında devam edecek mücadele için iyi dileklerimiz iletiyoruz." mesajını paylaştı.

Irak Komünist Partisi: Yaşasın uluslararası dayanışma

Irak Komünist Partisi'nden TKP'nin seçim buluşması için paylaşılan mesajda "Yaşasın uluslararası dayanışma" denildi.

Hollanda Yeni Komünist Partisi: Her adımda yanınızdayız

Hollanda Yeni Komünist Partisi'nden gönderilen dayanışma mesajında "Nazım Hikmet yoldaşın da dediği gibi, kapitalizmin öne sürdüğü sözde hürriyet hazin bir şey" denildi.