Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

TKP'den Halk TV önünde gözaltındaki gazetecilerle dayanışma eylemi: 'Korku ve yılgınlık iklimi dağıtılmalı'

Üç gazeteciye "bilirkişi" gözaltısının ardından Türkiye Komünist Partisi, Halk TV stüdyoları önüne eylem çağrısı yaptı. Yüzlerce yurttaş kanalın önünde buluştu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 28.01.2025 , 21:58 Güncelleme Tarihi: 29.01.2025 , 02:07

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adını açıkladığı bilirkişiyle yaptığı görüşmeyi Halk TV'de yayınladığı gerekçesiyle gazeteci Barış Pehlivan, sunucu Seda Selek ve kanalın sorumlu müdürü Serhan Asker gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltı kararına tepkiler hızla büyüdü.

TKP İstanbul İl Örgütü, X hesabından yaptığı paylaşımda "Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek’in haksız yere gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Gazeteci dostlarımızla dayanışma amacıyla TKP İstanbul İl Örgütü olarak Halk TV önüne gidiyoruz" ifadelerini kullanarak eylem çağrısında bulundu.

TKP'nin X hesabından yapılan açıklamada da "Boyun eğmeyen gazetecilerin yanındayız. AKP'nin hukuksuz korku iklimine teslim olmayacağız" denilerek gözaltına alınan gazetecilerle dayanışma çağrısı yinelendi.

'Bu ülke de, bu gazetecileri de iktidara boyun eğmez' 

TKP'nin çağrısıyla yüzlerce yurttaş Halk TV stüdyoları önünde buluştu. Halk TV önünde konuşan TKP Merkez Komite Üyesi Senem Doruk İnam, iktidara "Size karşı duran herkesi gözaltına alarak, sindirerek bu ülkeyi yönetemezsiniz" sözleriyle seslendi.

AKP'nin ancak örgütlü bir güçle durdurabileceğini vurgulayan Senem Doruk İnam, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye'de hırsızlar, katiller, daha henüz canımızı acırken çocuklarımızı Bolu'da bir otelde can vermişken, onların katilleri dışarıdayken gazeteciler gazeteci yaptıkları için gözaltına alındılar. Elbette ki bu hukuksuzluğa ve haksızlığa sessiz kalmayacağız. Bugün korku ve yılgınlıktan gücünü aldığını düşünen iktidara çok net bir biçimde söylüyoruz. Bu ülke de, bu ülkenin gazetecileri de bu iktidara boyun eğmez. Size karşı duran herkesi gözaltına alarak, sindirerek bu ülkeyi yönetemezsiniz. Biz gazetecilerin arkasındayız. Boyun eğmeyen gazetecilerin yanındayız ve bu ülkenin de boyun eğmeyeceğini, haksızlıklara, hukuksuzluklara meydan okuyacağını ilan ediyoruz. Türkiye Komünist Partisi gerekeni yapacak ve sürecin sonuna kadar burada takipçi olacak. Örgütlü bir güçle ancak AKP iktidarıyla mücadele edebiliriz. Herkesi boyun eğmemeye ve bu hukuksuzluğa ses çıkarmaya davet ediyoruz."

'Ülkeyi susturmaya çalışanlar kaybederler'

TKP Parti Meclisi Üyesi, sanatçı Orhan Aydın da yaşanan gözaltıları Halk TV canlı yayınında şu sözlerle değerlendirdi:

"Son iki aylık evrede ülkenin evrildiği yer açık faşizm. Baskıyı artırarak abad olacağını sananlar var. Yanılıyorlar. Gerçeğin izindeki gazetecileri susturmak ülkeyi susturmaktır. Gerçekleri, ülkeyi susturmaya çalışanlar kaybederler. Önümüzdeki süreçte susturmaya çalışanların kaybettiklerine tanık olacağız. Çünkü burada da gördüğünüz gibi insanlar onurlarını ve vicdanlarını birleştirerek faşist dayatmaya 'hayır' diyorlar."

Gazeteciler Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek'e 'bilirkişi' gözaltısı
1

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.