Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

TKP’den ‘dış kaynaklı ve maksatlı’ çıkışı: Asıl dış kaynaklı olan emperyalizmin planlarıdır

Türkiye Komünist Partisi, “çözüm süreci”ne yönelik itirazların iktidar tarafından “dış kaynaklı ve maksatlı” olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi. TKP, atılan adımların ABD ve İngiltere öncülüğündeki bölgesel planlardan, NATO’ya verilen tavizlerden ve uluslararası sermayenin çıkarlarından bağımsız olmadığını vurguladı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 25.08.2026 , 16:44

Türkiye Komünist Partisi (TKP), “çözüm süreci”  konusunda bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Genişletilmiş Cumhur İttifakı cenahının” söz konusu süreçlere karşı oluşan toplumsal itirazları “dış kaynaklı ve maksatlı” olmakla suçladığı belirtilerek, asıl “dış kaynaklı ve maksatlı” olanın emperyalist merkezlerin Türkiye ve bölgeye yönelik planları olduğu ifade edildi.

TKP, ABD ve İngiltere öncülüğünde uluslararası sermayenin Ortadoğu’yu yeni ticaret, enerji, lojistik ve üretim ağları üzerinden yeniden yapılandırmaya çalıştığını belirterek, bölge ülkelerinin etnik ve mezhepsel fay hatları üzerinden parçalanmasına yönelik girişimlere dikkat çekti.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Son günlerde ülkemize yönelik toplumsal birliği, kardeşlik ve huzur iklimini hedef alan, dış kaynaklı ve maksatlı bir psikolojik harekat stratejisinin devreye sokulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir" denilmişti.

Gerçek ‘dış kaynaklı ve maksatlı’ olanlar sıralandı

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ABD ve İngiltere öncülüğünde uluslararası sermayenin, Orta Doğu'yu yeni ticaret, enerji, lojistik ve üretim ağları üzerinden yeniden yapılandırması ve bölge ülkelerini etnik ve mezhepsel fay hatları üzerinden parçalamaya girişmesi "dış kaynaklı ve maksatlı"dır.

Türkiye'deki adımların, İran'ı çevreleme veya İsrail'in bölgesel güvenliğini sağlama gibi daha geniş ve yıkıcı senaryolar için bir pazarlık aracı hâline gelmesi, NATO'ya verilen tavizler, ABD'ye teslimiyet "dış kaynaklı ve maksatlı"dır.

Barış ve demokrasi gibi kavramların arkasına saklanarak Türkiye ve bölge ülkelerdeki emekçilerin, çok uluslu tekellerin kâr hırsı uğruna ucuz, güvencesiz, en ağır koşulların dayatıldığı bir iş gücü deposuna dönüştürülmesi "dış kaynaklı ve maksatlı"dır.

Eşitlikçi, laik bir toplumsal düzende Cumhuriyet'in yurttaşları olarak onurla yaşamak yerine, mezhepçi ve Yeni Osmanlıcı bir zeminde güya kardeşlik masalları anlatılması ve Türkiye'nin altına dinamit döşenmesi "dış kaynaklı ve maksatlı"dır.

Türkiye işçi sınıfının sınıfsız, sömürüsüz, laik ve bağımsız Türkiye mücadelesini baltalayacak; bizzat sorunun kaynağı olan emperyalist, kapitalist sistemin çıkarları doğrultusunda yürütülen, ayrışmayı derinleştirecek her türlü süreç "dış kaynaklı ve maksatlı"dır.

‘Haklı itirazı yaftalamaya kimsenin gücü yetmeyecek’

TKP, Türkiye işçi sınıfının “sınıfsız, sömürüsüz, laik ve bağımsız Türkiye” mücadelesini zayıflatacak ve emperyalist-kapitalist sistemin çıkarları doğrultusunda ayrışmaları derinleştirecek süreçlere karşı çıkmayı sürdüreceğini belirtti.

Açıklama şu sözlerle sona erdi:

Sahte bir ‘yerli ve milli’ söyleminin ardına gizlenerek ülkenin kaynaklarını, geleceğini, bağımsızlık ve egemenliğini emperyalizmin planlarına bağlayan ‘dış kaynaklı ve maksatlı’ süreçlerin karşısında yükselen haklı itirazı yaftalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir!

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.