Suriye'nin BM temsilcisi: İsrail'in işlediği suçlar ABD ve Batı desteğiyle geliyor

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Sabbağ, İsrail'in Filistin halkına karşı suçları ABD ve bazı Batı ülkelerinin desteği altında işlediğini söyledi.

Dış Haberler

Suriye’nin Birleşmiş Milletler’deki (BM) daimi temsilcisi Bessam Sabbağ, İsrail’in Filistin halkına yönelik devam eden saldırganlığının, yurdundan etmek istediği Filistinlilere dönük savaş suçları serisinin bir parçası olduğunu söyledi. Sabbağ, bu suçların ABD ve bazı Batı ülkelerinin desteği altında işlendiğini vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi'nin oturumunda yazılı açıklama yapan Sabbağ, Suriye'nin, ABD delegasyonunun İsrail işgaline zaman kazandırmak için bu oturumu erteleme çalışma girişimini onaylamadığını aktardı.

İsrail'in Kudüs'teki saldırılarının, Filistin işgalinin 73. yıldönümüne denk geldiğini vurgulayan Sabbağ, "Suriye Arap Cumhuriyeti, İsrail'in işgal yönetiminin Kudüs'te Filistin halkına karşı barbar saldırılarına devam etmesinin şiddetle kınamaktadır. İsrail, batı bölgelerinin yanı sıra Gazze Şeridi ve diğer bölgelerde çoğu kadın ve çocuk olan sivillere dönük saldırı ve katliamlar gerçekleştiriyor ve kamu ve özel mülk ve tesislere hava saldırıları düzenliyor" dedi.

Sabbağ, İsrail'in saldırılarına son vermek ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını sağlaması için uluslararası toplumdan etkili ve acil adımlar atma çağrısı yaptı.

Sabbağ, aynı zamanda, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'nin İsrail işgalinden kurtulması için BM Güvenlik Konseyi'ne uluslararası hukuk alanında sorumluluk alma çağrısında bulundu.