Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Suriye 'muhalefeti'nden 18 aylık geçiş dönemi teklifi 

Suriye’de cihatçıların kontrolü ele geçirmesinin ardından dış destekli muhalefet “Suriye Ulusal Koalisyonu”ndan 18 aylık geçiş dönemi teklifi geldi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 08.12.2024 , 22:01

Suriye dışındaki Batı destekli muhalefetin Türkiye’de kurduğu Suriye Ulusal Koalisyonu’nun Başkanı Hadi Bahra, Esad’ın devrilmesinin ardından ülkede 18 aylık bir geçiş süreci önerdi.

Katar’ın başkentindeki Doha Forumu’nda Reuters’a konuşan Bahra Suriye’de seçim öncesi “güvenli, nötr ve sakin bir ortam” yaratılması için 18 aylık bir geçiş döneminin gerektiğini söyledi.

Suriye’nin 6 ay içinde yeni bir anayasa hazırlaması ve yeni çerçevede seçimlere gidilmesi için bir referandum yapılmasını öneren Bahra “Anayasa parlamenter sisteme mi, başkanlık sistemine mi yoksa karma bir sisteme mi sahip olacağımızı söyleyecek. Bu temelde seçimi yaparız ve halk liderini seçer” dedi.

Bahra “muhalefet”in kamu kurumlarında çalışanları geçiş döneminde işe gitmeye devam etmeye çağırdığını ve onların güvenliğini sağlama taahhüdünde bulunduğunu söyledi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.