Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Sri Lanka’da yeniden OHAL ilan edildi

Ekonomik krize öfkenin büyüdüğü Sri Lanka’da bu hafta parlamentoda yapılacak devlet başkanlığı seçimi nedeniyle tansiyonun yeniden yükselmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 18.07.2022 , 09:26 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Ekonomik krize öfkenin büyüdüğü Sri Lanka’da devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeden kaçmasının ardından görevi geçici olarak devralan Başbakan Ranil Wickremesinghe, yeniden olağanüstü hal ilan etti. Wickremesinghe, bu hafta yeni devlet başkanını seçmek için parlamentoda yapılacak kritik oylama öncesinde olağanüstü hal kararını dün gece açıkladı.

Sri Lanka’da artan protestolar nedeniyle nisan ayından bu yana birçok defa olağanüstü hal ilan edilmişti. Hükümetten yapılan açıklamada, “kararın kamu düzenini ve güvenliğini korumak adına alındığı” bildirildi.

Ülkede orduya da göstericileri tutuklama yetkisi verildi. Devlet Başkanlığı seçimi nedeniyle ülkede tansiyonun bu hafta yeniden yükselmesi bekleniyor.
 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.