Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sedat Peker' yanıtı

Sedat Peker'in açıklamalarına ilişkin Kılıçdaroğlu 'İçişleri Bakanı, bu tartışmalara sadece seyirci' demişti. Soylu 'bu bağırtıların neden çıktığını sorarsan anlatırım' ifadesini kullandı.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları hakkındaki tartışmalara ilişkin "İçişleri Bakanı, bu tartışmalara sadece seyirci" sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter üzerinden yanıt verdi.

Soylu "Mafyaya neler yaptığımızı, nasıl çökerttiğimizi, bu bağırtıların neden çıktığını sorarsan anlatırım" ifadesini kullandı.

Soylu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bir ülkede ana muhalefet partisi genel başkanı, kırmızı bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisinin, güvenlik güçlerimize yönelik iftira ve akla sığmayan ithamlarına sığınarak siyaset yapar mı? Acizlik, çürümüşlük... Mafyaya neler yaptığımızı, nasıl çökerttiğimizi, bu bağırtıların neden çıktığını sorarsan anlatırım. Mafya konusunda tek yapamadığımız, her seçimi kaybeden siyaset mafyasının, Türk siyasetine musallatlığına çaresiz kalmaktır."

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu T24'e verdiği video söyleşide Sedat Peker'in açıklamalarına ilişkin başlayan tartışmalarla ilgili soru üzerine şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Devleti yönetememe. Bazı çevrelere teslim olma. Değişik mafya örgütleri var Türkiye’de, bunlar zaman zaman bir araya geliyorlar, zaman zaman da çatışma içindeler. Sedat Peker, yurt dışına giderken bunlar ne kadar suçlu olup olmadığını bilmiyorlar mıydı? Biliyorlardı. Pasaport verildi mi? Verildi. Gönderildi mi? Gönderildi. Bir başka mafya lideri, bir ülkenin siyasal partisinin lideri olan bir kişi tarafından hapishanede ziyaret edildi mi? Edildi. Serbest bırakıldı mı? Bırakıldı? Onunla ilgili özel düzenleme yapıldı mı? Yapıldı. Eski bir İçişleri Bakanı bunlarla beraber bir fotoğraf verdi mi? Verdi. Şimdi kendi aralarında kavga var ve devlet seyirci. Garip olanı bu. İçişleri Bakanı, bu tartışmalara sadece seyirci."