Şok Market sokağa çıkma yasağının faturasını işçilere çıkarıyor

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren uygulanmaya başlanan ve bu hafta sonu da uygulanmaya devam edileceği açıklanan sokağı çıkma yasağı market işçilerine ekstra çalışma yükü getiriyor.

HABER MERKEZİ

Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı’na ulaşan Şok Market çalışanı bir işçi sokağa çıkma yasağıyla kendileri için çalışmanın bir işkenceye dönüştüğünü anlattı.

Adana’da bir Şok Market şubesinde çalışan işçi çalışma koşullarını şöyle anlattı:

“Mağazada 3-4 kişi çalıştırıp temizliğini, kasasını, sevkiyatını ve daha birçok işi bu 3-4 kişiye yaptırıyorlar. Salgın döneminde ‘Cepte Şok’ uygulamasını çıkarıp bu sevkiyatları da aynı kişilere yaptırıyorlar. Sipariş ne kadar ağır olursa olsun elde taşıtıyorlar.

Molasız çalıştırıyorlar. 10 dakikada yemek yiyerek tekrar işe dönmemiz isteniyor. Normalde mesai bitimi 21.00 iken en erken çıkış 21.30 oluyor. Buna ek olarak sabah da mesai saatinden yarım saat önce mağazalarda olmamız isteniyor.

En son iki gün sokağa çıkma yasağından hemen sonra iki gün dinlenildi diyerek sabah 07.00’de mağazada olmamızı istediler ve saat 21.00’e kadar tam zamanlı çalıştırdılar.

Salgından dolayı ulaşım sorunu yaşayan elemanlara ulaşım için bile çözüm bulmuyorlar. Mağaza içerisine maskesiz müşteri almaya devam ediyorlar. Salgın başladı başlayalı bir ayda kişi başı 8 adet maske geldi.

Şok Market, bu uygulamalarıyla işçilerini hiçbir şekilde düşünmediğini gösteren bir firma.”