Sayfa yolu
Skandal tutuklamaların ardından TEMA Vakfı’dan tepki çeken açıklama
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 27.06.2026 , 08:57 Güncelleme Tarihi: 27.06.2026 , 10:12
NATO Zirvesi öncesi olası protestolardan korkan AKP iktidarı, Ankara merkezli son operasyonlarda 178 kişiyi tutukladı.
Bu skandal tutuklama kararlarının en öne çıkanlarından biri TEMA gönüllülerine yönelik oldu.
TEMA gönüllülerine “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması yapıldı, piknik dönüşü Doruk Maden işçilerine destek vermeleri suç sayıldı.
TEMA Ankara Temsilcisi Nevzat Özer dahil 14 TEMA gönüllüsünün tutuklanması sonrası Vakıf sessizliği dolayısıyla tepki çekmişti.
Günler süren suskunluğun ardından yapılan açıklama da tepkilere konu oldu.
Açıklamada ödenmeyen maaşları için eylem yapan işçilere destek verilmesi suçmuş gibi, “Vakfımızın şu ana kadar ulaşabildiği bilgiler çerçevesinde, gezi dönüşünde verilen mola sırasında bölgede Vakfımızla hiçbir ilgisi bulunmayan bir eylem olduğu görülmüş ve ihtiyaç için inen iki kişi dışında gönüllülerimiz otobüsten inmeden mola yerinden ayrılmıştır. Bunun ardından jandarma tarafından yol üzerinde 3 kez yapılan kimlik kontrolünün ise soruşturma kapsamında değerlendirildiği anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Yine açıklamada, “Vakfımızın, Ankara İl Temsilcimizin, temsilcilik çalışanlarımızın ve gönüllülerimizin söz konusu eylemin planlanması, organizasyonu veya yürütülmesiyle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle haklarında tutuklama kararı verilmiş olması Vakfımız açısından son derece şaşırtıcı, üzücü ve endişe vericidir” denildi.
Yaptıkları eylemlerle halkın büyük desteğini alan Doruk Maden işçilerinin adı dahi anılmadan, bu eylemler ve dayanışmak suçmuş gibi yapılan açıklama tepki çekti.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.