Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Sezgin Baran Korkmaz hakkında yeni gelişme

Avusturya Adalet Bakanlığı, SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili 'öncelikle' ABD'ye iade edilmesine karar verdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.06.2022 , 16:58 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Avusturya Adalet Bakanlığı SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın "öncelikle" ABD'ye iade edilmesine karar verdi. Bakanlığın kararı Wels Mahkemesi'ne ulaştıktan sonra, yargı sürecinin tamamlanacağı belirtildi. Adalet Bakanlığı'nın kararına Korkmaz'ın itiraz hakkı bulunduğu kaydedildi.

Wels Mahkemesi, 25 Ağustos 2021 tarihinde Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iadesine karar vermişti. Mahkeme ABD'nin iade talebini ise bu yılın Mart ayında kabul etti.

DHA'nın haberine göre, mahkemenin her iki ülkeye de iade kararı vermesi nedeniyle dosya Avusturya Adalet Bakanlığı'na gitti. Bakanlığın dün verdiği karar, Korkmaz'ın "öncelikle" ABD'ye iade edilmesi yönünde oldu.

Bakanlığın kararının Wels Mahkemesi'ne ulaştıktan sonra, Sezgin Baran Korkmaz'ın itiraz hakkı olduğu da öğrenildi. Korkmaz'ın yargı sürecinin tamamlanmasından sonra ABD'ye iade edilebileceği belirtildi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.