Seferihisar Belediyesi çalışanları aylardır maaş alamıyor

Seferihisar Belediyesi çalışanlarının maaşları 4 aydır ödenmiyor.

soL-İzmir

İzmir'deki Seferihisar Belediyesi çalışanları, salgın günlerinde çalışmak zorunda kalmalarına rağmen maaşlarını alamıyor.

Salgın öncesinde Eylül ayında başlayan maaş sıkıntısı hâlâ devam ediyor. Emekçiler, 4 aydır maaşlarını alamıyor. "Belediye’nin öz kaynağı yok, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği yok" denilen emekçilere bu süre boyunca maaşlarına mahsuben sadece 1500-2000 TL civarında bir ödeme yapıldığı öğrenildi.

Çalışanların anlattığına göre belediyeye ait taşınmazların satılarak ödeme yapılacağı söylenirken belediye, İller Bank’tan gelen parayla başka ödemeleri yaparak çalışanlara ödeme yapmadı.

Kendi maaşları ödenmezken zorunlu hizmet adı altında alınan malzemeler ve yapılan harcamalara karşı işçiler tepkili. Tüm bunlar yaşanırken sendikanın hiçbir şey yapmadığını aktaran işçiler, bir yandan sürekli iş değişikliği yapılarak farklı görevlere atanıp mobinge maruz kaldıklarını ve bir yandan da işlerini kaybetme korkusu yaşadıklarını aktarıyor.

Salgın günlerinde zor şartlar altında çalışmış ve hâlâ çalışmayan devam eden işçiler bir an evvel maaşlarının ödenmesini istiyor.

Çalışanlara 2019 yılı Kasım ayında da 2 aylık ödeme yapılmamıştı. soL'un görüştüğü Belediye Başkanı İsmail Yetişkin durumu kabul ederek geçmiş dönemden gelen borçların yapılandırılması nedeniyle yatırılan paraları kullanamadıklarını, ilçe belediyelerine ayrılan payın da azaltıldığını söylemişti. Yetişkin, maaş sorununun 20 gün içinde çözüleceğini de duyurmuştu.