Salgın Manisa'da hastane kapattırdı: İşte kentte yaşananlar...

Manisa Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde çok sayıda sağlık emekçisinde koronavirüse rastlanması üzerine valilik tarafından hastanenin poliklinik ve yataklı servislerinin kapatıldığı bildirilmişti. Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, kentte yaşanan gelişmeleri soL'a değerlendirdi.

Haber Merkezi

Manisa Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde çok sayıda sağlık emekçisinde koronavirüse rastlanması üzerine valilik tarafından hastanenin poliklinik ve yataklı servislerinin kapatıldığı açıklandı. 

Testi pozitif çıkan sağlık emekçileri Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, hastanenin sadece acil servis kısmının hizmete devam ettiği açıklanmıştı. 

Covid-19'un hastane çalışanlarına ev ziyaretleri sırasında enfekte olan şoförden bulaştığı, toplam 17 sağlık emekçisinde Covid-19 tespit edildiği öğrenildi. 

Enfekte olan şoför hastane çalışanlarına bulaştırdı

Konuyla ilgili soL'a açıklama yapan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, ''Sağlık çalışanları olarak grup halinde çalışıyoruz. Kiminle karşılaştığımızı bilmiyoruz. Bu alanda sağlık çalışanlarını koruyan kıyafet dışında, ki sonradan temin edildi çoğu, bir şey yok. Sonradan örneklem, test gibi uygulamaların da olmasını istiyorduk aslında. Taramalar yapılmasını öneriyorduk biz de. 

Duyuma göre, koronavirüs, evlere sağlık hizmeti veren bir grupta, önce şoförde tespit ediliyor. Ondan sonra temas söz konusu olmuş. Tedbirsizlik de var. Covid-19'a yakalanan kişi hastaneye gidiyor, biri uzman hekim olmak üzere 17 kişide Covid-19 tespit ediliyor'' diye konuştu.

Duran, ayrıca hastane çalışanlarındaki vaka sayısının artabileceğini de belirtti.

Hastanenin içinde yayıldı

Hastanenin yeterli tedbirleri almadığını dile getiren Duran, ''Yaşananlar hastanenin tedbirsizliği ile ilgili. Önce her şehirde bir hastane pandemi hastanesi ilan edildi, sonra bütün hastaneler pandemi hastanesi olarak belirlendi. Burada hastanelerin korunmasına yönelik ciddi tedbirler alınması lazım. Burada ilk başta vaka tespit edilmiş, tespit edildikten sonra diğer sağlık çalışanlarının testi de pozitif çıkmış, hastane içinde bulaş olmuş'' diye konuştu.