Büyükada’da "Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar" dizisinin çekimlerinin gerçekleştiği sette çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti. Yangının başlangıç nedeni ve yaşamını yitiren set amirinin ölüm sebebi henüz netleşmedi.
Haber Merkezi
İstanbul Büyükada’nın "Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar" dizisinin çekimlerine ev sahipliği yapan Maden Mahallesi Yılmaztürk Caddesi üzerindeki tarihi konakta bu sabah saat 08.30'da çıktı.
Habertürk'teki habere göre, set çalışanları, çıkan yangına ilk müdahalede bulundu. Daha önce üç defa kalp ameliyatı olan set amiri Serkan Sükyan, dumandan etkilenince kendi imkânlarıyla hastaneye gitti. Sükyan, yapılan müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti.
OdaTV'nin verdiği bilgiye göre, ilk belirlemelere göre, yangın üst kattaki bir odada başladı. Çevredeki vatandaşların müdahale etmeye çalıştığı yangın iddiaya göre itfaiyenin gecikmesiyle büyüdü.
Serkan Sükyan'ın cenazesi Büyükada Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sükyan'ın hayatını duman zehirlenmesi nedeniyle mi yoksa kalp krizi sonucu mu kaybettiği otopsi işleminin ardından netlik kazanacak.
Çıkış nedeni araştırılan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Dizi setinin Kartal’da bulunan platosunda 26 Aralık 2024'te yangın çıkmış, plato tamamen yanmıştı. Dizinin başrol oyuncusu Cem Yiğit Üzümoğlu ise boykot çağrılarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Sosyal medya üzerinden boykot çağrısı yapan 16 kişi hakkında gözaltı kararı | ![]() |