Sahte doktorun annesi konuştu: Biz de yeni öğrendik

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte şekilde doktorluk yaptığı ortaya çıktıktan sonra gözaltına alınan Ayşe Özkiraz'ın annesi Semra Arslan açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Tekirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 4 aydır 'pratisyen hekim' sıfatıyla görev yapan Ayşe Özkiraz’ın lise mezunu sahte doktor olduğu ortaya çıkmıştı. Kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan Ayşe Özkiraz’ın tutuklanmasının ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Özkiraz'ın annesi Semra Arslan, ATV'ye yaptığı açıklamalarda kendisinin de durumu yeni öğrendiğini iddia ederek, "Ben büyüyünce doktor olacağım derdi. 'Anne sen çok çektin, ben seni kurtaracağım' derdi. Doğru söyleseydi, beni kurtarmasaydı. Bu kartları nasıl çıkarttı? Ben arıyorum, arkadaşları ile Çapa'da yemek yiyor. O güne kadar bilmiyorduk" dedi.

Arslan, "Gece saat 23.00'te tutuklandı denildi. Maaş almış olsaydı, paraya heves etti derdim. Ama bu da yok. Bir sabah bağırarak uyandı. Korktum. Ne oldu dedim. Anne ben sınavdan 496 puan almışım dedi. Tercihlerini yaptı. Bir hafta on gün sonra, anne 'Ben Çapa'yı tutturmuşum' dedi" ifadelerini kullandı.

'Bunların hepsi mi yalan olur?'

Anne Arslan, "İstanbul'da bir yıl kaldı, geri geldi. 'Dekanlıktan bulunduğunuz yerlerdeki hastanelerde ve sağlık ocaklarında ders görün dediler' dedi. Bir çocuk cerrahisi var. Ben onun yanında çalışacağım dedi. Hatta bir arkadaşım daha var dedi. İki kişi geldik dedi. Haftada iki gün nöbete kalıyor. Doktorla birlikte fotoğraflar çekiliyor. Görüntülü arıyorum, hemşirelerle odada oturuyor. Bunların hepsi mi yalan olur? Hiçbir şey anlayamadık biz" dedi.

Kızının kendisini de hastaneye götürdüğünü belirten anne, "Doktor arkadaşımızın arkadaşı diye bana ilgi gösteriliyordu. Doktor ikinci sınıf öğrencisini nasıl ameliyata aldı? Hiç araştırmadı mı? Kim yardım ve yataklık ettiyse bulunmasını istiyorum. Benim çocuğum asla böyle bir şeye kalkışmaz" diye konuştu.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hastanede ameliyat masasında fotoğrafları ortaya çıkan Özkiraz'ın, ifadesinde arkadaşı olduğunu söylediği kendisini 'beyin cerrahı' olarak tanıttığı öne sürülen S.U. adlı kadın da İstanbul'da yakalanarak ilçeye getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.U, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayşe Özkiraz’ın evinde yapılan aramalarda birçok kimlik bulundu.

Müfettişler görevlendirildi

Bakanlığın görevlendirdiği 2 müfettiş de Çerkezköy'e gelerek çalışmalarına başladı. Müfettişlerin, Özkiraz'ın hastanede kendisine gözlemci olarak izin veren doktorlar başta olmak üzere hastanedeki doktorlar ve personelin bilgisine başvuracağı belirtildi.