Rusya: Saldırganı tespit ettik, Darya Dugina cinayetinin arkasında Ukrayna var

Rusya'nın federal güvenlik servisi FSB 21 Ağustos'ta Rus gazeteci Darya Dugina'ya düzenlenen suikastin ardında Ukrayna'nın olduğunu açıkladı.

Dış Haberler

Rusya'nın federal güvenlik servisi FSB, Rus gazeteci Darya Dugina'nın öldürülmesinin arkaplanının açığa çıktığını söyledi.

Cinayetin Ukrayna gizli servisleri tarafından hazırlandığını öne süren FSB, failin Natalia Vovk adında bir Ukrayna vatandaşı olduğunu ve Estonya'ya kaçtığını belirtti.

FSB, "Federal güvenlik servisi 1992 doğumlu Rus gazeteci Darya Dugina'nın cinayetini çözdü. Suçun Ukrayna gizli servisleri tarafından hazırlanıp işlendiğini tespit ettik. Faili, 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalia Vovk olarak tanımlandı." dedi.

2010 doğumlu kızı Sofya Şaban ile birlikte 23 Temmuz 2022'de Rusya'ya gelen Vovk'un cinayet gününde kızıyla birlikte Dugina'nın onur konuğu olarak hazır bulunduğu edebiyat ve müzik festivaline katıldığı belirtildi.

21 Ağustos'ta, Dugina'nın kullandığı Toyota Land Cruiser Prado otomobilinin uzaktan kumandalı bombayla patlamasının ardından, Vovk ve kızının, Pskov Bölgesi'nden Estonya'ya gittiği iddia edildi.

Cinayeti planlamak ve Dugina'nın yaşam tarzı hakkında bilgi toplamak için Vovk ve kızının, Moskova'da kurbanın yaşadığı binada bir daire kiraladığını söyleyen FSB, "Gazeteciyi gözetlemek için bir Mini Cooper arabası kullandı. Rusya'ya girerken, araç Moskova'da Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne ait bir plaka - E982XH DPR - ve bir Kazakistan plakası - 172AJD02 - kullandı. Ayrılırkense bir Ukrayna plakasını - AH7771IP - taşıyordu." dedi.