Roger Waters: ABD polisleri faşist İsrail tekniklerini uyguluyor

Pink Floyd grubunun kurucularından Roger Waters, ABD polisinin kendi vatandaşlarına yaklaşımıyla İsrail'in Filistinlilere ve yönelik faşist uygulamaların bağlantılı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, RT'ye verdiği söyleşide geçen ay Minneapolis'teki bir polis memuru tarafından George Floyd'un öldürülmesinden bu yana ABD'de başlayan protesto ve ayaklanma dalgasına atıfta bulunarak, "Bir ayaklanma başladı, çok şükür. Artık zamanı gelmişti" ifadesini kullandı.

Waters, George Floyd'un boğazına diz çökülerek sokak ortasında öldürülmesini “İsrail ordusunun gurur duyarak geliştirdiği ve Filistin'in işgal altındaki bölgelerinde uyguladığı bir İsrail tekniği” olarak tanımlandı.

Bir İsrail ulusal polis sözcüsü kısa süre önce ülkesinin polis gücünün şüpheliler üzerinde böyle bir önlem aldığını reddetti ve İsrail’in “terörle mücadele” memurlarının hiçbir ortak eğitim oturumunda ABD polis memurlarına söz konusu tekniği hiçbir zaman öğretmediklerini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte, ABD polis teşkilatları düzenli olarak İsrail'e eğitim için memurlar gönderiyor ve bu tür oturumlar İsrail’den gelen işkenceciler tarafından ABD topraklarında da düzenleniyor.

Floyd’un katilinin çalıştığı Minneapolis Polis Departmanı, 2017'de Chicago'daki bir İsrail polis konferansına 100 memur gönderdi.

ABD’de polisin militarizasyonuya beraber “sokaklar işgale uğradı” diyen Waters, “faşist İsrail devletinin” ABD'deki polislerin militarize edilmesine yardım ettiğini vurguladı.