Sayfa yolu
'Polisin içindeki köstebekler' iddiasının ardından tutuklanmıştı: Gazeteci Ali Çağatay'a tahliye
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 10.09.2026 , 21:09
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın evinin önünden kaçırılarak darp edilmesinin ardından gazeteci Ali Çağatay'dan dikkat çekici bir iddia gelmişti.
Çağatay, Karaal'ın yaklaşık 33 saat sonra polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla bulunmasına dair "Polisin içindeki köstebeklere karşı yine polisin gerçekleştirdiği bir operasyon" yorumunda bulunmuştu.
İktidarın sansür kararı sonrası açtığımız yeni X hesabımızı https://x.com/soLHaber2026 adresinden takip edebilirsiniz. Bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Yanımızda olmak, desteğinizi sunmak için soL'a abone olun.
"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla 26 Haziran'da tutuklanan gazeteci Ali Çağatay, İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.
Duruşmada savcı, Ali Çağatay’ın tutukluluğunun devamını istedi. Ancak hakim tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine karar verdi.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.